2022-07-04 06:35:55
Φωτογραφία για 7 Ιδιαίτερες αποχρώσεις για τα ντουλάπια της κουζίνας



Το βάψιμο των ντουλαπιών της κουζίνας δεν είναι πλέον μια  ...ακατόρθωτη διαδικασία, αφού τα χρώματα κιμωλίας εφαρμόζονται απευθείας στην επιφάνειά τους χωρίς να απαιτείται τρίψιμο του ξύλου ή άλλου είδους προετοιμασία. Έτσι ακόμη και λουστραρισμένα ή όχι ξύλινα ντουλάπια -κατασκευασμένα από μελαμίνη, mdf, βακελίτη κλπ- μπορούν να βαφτούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Η αλλαγή της απόχρωσης των ντουλαπιών είναι αρκετή για να αλλάξει ριζικά την εικόνα του χώρου της κουζίνας, ειδικά αν δεν επιλέξετε κάποια από τις "κλασσικές" αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ ή παλ ανοιχτόχρωμους τόνους, αλλά πιο έντονες και ιδιαίτερες αποχρώσεις.  

Μαύρο

Αν και συχνά ξενίζει  σαν επιλογή για τα ντουλάπια της κουζίνας το μαύρο είναι μια από τις μοντέρνες τάσεις και η ιδανική απόχρωση για κουζίνες μοντέρνου, industrial αλλά και ρουστίκ ύφους. 


Δημιουργεί εξαιρετικούς συνδυασμούς με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, με χρυσαφί - μπρονζέ αλλά και inox λεπτομέρειες αλλά και πολύ καλαίσθητες αντιθέσεις συνδυασμένο με λευκό - μπεζ σε τοίχους και πλακάκια. 

Τυρκουάζ

Η απόλυτα φωτεινή και πολύ ξεχωριστή απόχρωση που ταιριάζει με κουζίνες σε κάθε διακοσμητικό στυλ αλλά κυρίως σε χώρους διαμορφωμένους σε vintage και boho ύφος.

Εξαιρετική απόχρωση για παλαίωση ξύλινων ντουλαπιών και πολύ ιδιαίτεροι οι συνδυασμοί που μπορούν να δημιουργηθούν με τυρκουάζ ντουλάπια και εξίσου έντονες αποχρώσεις σε τοίχους - πλακάκια όπως κίτρινο, κεραμιδί, καφέ ή μαύρο. 



Γκρι

Ίσως η πιο μοντέρνα επιλογή για τα ντουλάπια της κουζίνας και απόλυτα ταιριαστή απόχρωση για κουζίνες τόσο σύγχρονης όσο και κλασσικής αισθητικής. 

Ο συνδυασμός του γκρι με λευκούς τοίχους - πλακάκια - πάγκους αλλά και μαύρες, μπρονζέ όπως και ixnox λεπτομέρειες το κάνει ένα από τα πιο καλαίσθητα αλλά "εύκολα" σε συνδυασμούς χρώματατα για τον χώρο της κουζίνας. 

Κίτρινο

Ζεστό, φωτεινό και ιδιαίτερα ταιριαστό με όλες τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου. 

Όποιο τόνο του κίτρινου και αν επιλέξετε για τα ντουλάπια της κουζίνας το αποτέλεσμα θα προκύψει πραγματικά πολύ ιδιαίτερο.

Ειδικά σε κουζίνες ενιαίες με τον χώρο του σαλονιού το κίτρινο είναι από τα καταλληλότερα χρώματα για να δημιουργήσετε μια έντονη χρωματική αντίθεση, όταν στο σύνολο του χώρου επικρατεί το λευκό, το μαύρο και οι αποχρώσεις του φυσικού ξύλου σε τοίχους - δάπεδα και έπιπλα μεγάλου όγκου. 

Κόκκινο - Μπορντώ

Από τις πιο ασυνήθιστες και με πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα χρωματικές επιλογές για τα ντουλάπια της κουζίνας, που μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε χώρους διαμορφωμένους σε κλασσικό - ροουστίκ όσο και πιο μοντέρνο στυλ. 

Ταιριαστό τόσο σε μικρές όσο και μεγάλων διαστάσεων κουζίνες και από τις αποχρώσεις που "γράφει" το ίδιο έντονα διακοσμητικά όχι μόνο σε ματ αλλά και σε γκλος (γυαλιστερής) υφής ξύλινες επιφάνειες.  

Ροζ

Από τις πιο ξεχωριστές επιλογές για τα ντουλάπια της κουζίνας σε συνδυασμό με λευκό, μαύρο, γκρι και χρυσαφί για τοίχους-πάγκους και μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες. 

Η ...απόλυτη απόχρωση για χώρους διαμορφωμένους σε Σκανδιναβικό, Vintage αλλά και Boho στυλ. 

 

Πράσινο

Μια ακόμη φυσική απόχρωση, εξαιρετική για τα ντουλάπια της κουζίνας, σε συνδυασμό με αποχρώσεις φυσικού ξύλου, λευκό, καφέ, μπλε ή και μαύρο σε τοίχους-πάγκο και για διακοσμητικές λεπτομέρειες. 

Από τις απαλές αποχρώσεις της ελιάς, το λαδί  έως το έντονο σμαραγδί οι τόνοι του πράσινου είναι κατάλληλοι για κουζίνες διαμορφωμένες σε Ρουστίκ, Χωριάτικο, Vintage αλλά και Boho  ύφος και δημιουργούν ένα πολύ καλαίσθητο σύνολο ταιριασμένες και μεταξύ τους σε τοίχους - πλακάκια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ