2022-07-14 22:06:30
Φωτογραφία για Κουνουπιέρες. Ο πιο φυσικός και οικολογικός τρόπος προστασίας από τα κουνούπια
Εκτός της διακοσμητικής τους χρήσης, αφού ομολογουμένως οι κουνουπιέρες μπορούν να αλλάξουν την όψη όχι μόνο του κρεβατιού αλλά ολόκληρου του υπνοδωματίου, είναι άκρως χρηστικές τους καλοκαιρινούς μήνες. Eιδικά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια μια κουνουπιέρα είναι ο πιο  φυσικός και οικολογικός τρόπος για να προστατευτείτε από αυτά τις ώρες του ύπνου, χωρίς την χρήση χημικών σκευασμάτων. 

Προστίθενται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε κάθε μέγεθος κρεβατιού και δύο είναι οι βασικοί τύποι κουνουπιέρας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τον τρόπο που θα προσαρμόζεται γύρω από το κρεβάτι: 

1. Κυκλική ή κωνική και κρεμασμένη σε ένα μόνο σημείο της οροφής, ή

2.Τετράγωνη και στερεωμένη περιμετρικά του κρεβατιού, σε γάντζους στηρίγματα στην οροφή ή σε βάσεις τύπου κουρτινόξυλο. 

Η πρώτη εκδοχή είναι και η απλούστερη στην τοποθέτησή της, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη κουνουπιέρα που απλώς θα την στερεώσετε στην οροφή πάνω από το κρεβάτι και στην οποία αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως υφασμάτινες χρωματιστές τρέσες, πομ-πομ, να ντύσετε με ύφασμα το επάνω κεντρικό σημείο κλπ. 


Για την στήριξη, περιμετρικά του κρεβατιού, σε τετράγωνες κουνουπιέρες που μπορεί να έχουν και διακοσμητική χρήση, συνήθως χρησιμοποιούνται ως βάσεις στερέωσης απλά ξύλινα ή μεταλλικά κουρτινόξυλα -ράβδοι.  

Μια τέτοια DIY κουνουπιέρα μπορεί να δημιουργηθεί στερεώνοντας σε ξύλινα ή μεταλλικά στηρίγματα κομμάτια από τούλι ή όποιο άλλο είδος λεπτού διαφανούς υφάσματος προτιμάτε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μιας μορφής "τέντα" πάνω από το κρεβάτι ή εναλλακτικά να δημιουργηθούν ένα ή δύο ξεχωριστά τμήματα ανά πλευρά του κρεβατιού,  που ανοιχτά θα καλύππουν ολόκληρο το κρεβάτι. 

Στην αγορά διατίθενται και έτοιμες τετράγωνες κουνουπιέρες αυτής της μορφής, που στερεώνονται στην οροφή με μεταλλικό γάντζο. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ.   

Σε κουνουπιέρες αποκλειστικά διακοσμητικής χρήσης οι επιλογές είναι ασφαλώς περισσότερες, ειδικά για παιδικά δωμάτια, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε τύπος υφάσματος, σε αποχρώσεις ταιριαστές με την γενική διακόσμηση του δωματίου. 

Μια επίσης διακοσμητική αλλά και χρηστική επιλογή για παιδικές διακοσμητικές κουνουπιέρες είναι η προσθήκη μια σειράς led χαμηλού φωτισμού που θα κάνει χρήση φωτισμού νύχτας.

Αν αντίθετα δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διακοσμητική όψη της κουνουπιέρας αλλά αποκλειστικά η πλήρης προστασία από τα κουνούπια, ειδικά σε περιοχές με έντονο πρόβλημα κουνουπιών, για χρήση στο εξοχικό τους καλοκαιρινούς μήνες κλπ. θα βρείτε στην αγορά έτοιμες και ιδιαίτερα πρακτικές κουνουπιέρες με φερμουάρ, που ενσωματώνονται - στερεώνονται στο στρώμα του κρεβατιού. Δείτε ενδεικτικά εδώ.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ