2022-07-17 23:17:20
Φωτογραφία για Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των 8 σορών του πληρώματος – Σε εξέλιξη η εξουδετέρωση πυρομαχικών
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των οκτώ σορών από το αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη χθες στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) στο σημείο συντριβής του Αντόνοφ.

Τα στελέχη του ΤΕΝΞ θα συγκεντρώσουν και θα απομακρύνουν ή θα εξουδετερώσουν τα κομμάτια του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος, αναλόγως της κρίσης των πυροτεχνουργών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε κατά την έκτακτη ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής ότι «από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα υλικά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους».Όπως σημείωσε, το αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 11,5 τόνων με πυρομαχικά. Παράλληλα ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως «πλέον έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Προσωπικό του Ελληνικού Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς των σορών σε χώρο απολύμανσης».

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τη διαρκή παρουσία δυνάμεων που διαθέτει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ