2022-07-22 01:06:07
Φωτογραφία για MUDr Vassaras Alexandros: Είναι προφανές ότι άμεση υποχρέωση όλων μας είναι η σωστή δόμηση και συντήρηση του μικροβιώματος μας.
από το χρονολόγιο του MUDr Vassaras Alexandros

 https://www.facebook.com/Borreliosis.Lyme.Disease/posts/650352009671646

Θα αναφερθούμε σε μερικά δεδομένα που αφορούν την ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ της οποίας προαγωγός είναι το μικροβίωμα στο σώμα μας και τελικά ο βαθμός επιτυχημένης συμβίωσης μας με αυτό.



Το ανοσοποιητικό μας κατά 85% εδράζεται στο, ή/και συσχετίζεται με το, γαστρεντερικό μας σύστημα.

Βασικός λόγος για τον οποίο οφείλουμε ν’ αποφεύγουμε την χρήση ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ χωρίς την παράλληλη χρήση ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ και ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΩΝ.

Τα πρεβιοτικά είναι η τροφή των προβιοτικών (δηλαδή του συνόλου των μικροβίων τα οποία βρίσκονται φυσιολογικά μέσα στο σώμα μας).



Τα μικρόβια στο σώμα μας είναι 100.000.000.000.000 (τρις) ενώ τα ανθρώπινα κύτταρα είναι 10.000.000.000.000 (τρις), δηλαδή είναι σε αναλογία 10:1 και έτσι δεν είμαστε το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη μας, αφού αυτά είναι τα μικρόβια, αλλά είμαστε οι αχθοφόροι τους, δηλαδή τα γαϊδουράκια τους.

Δυστυχώς η διατροφή μας με τρόφιμα που έχουν υποστεί επίθεση από λιπάσματα και αλλά χημικά και τοξικά, τα οποία χρησιμοποιούμε στην «σύγχρονη» καλλιέργεια, αφού δεν εξαρτάται από την δίκη μας γη και ιδιωτική παραγωγή, υπολείπεται σε μικρόβια τα οποία φυσιολογικά θα περνάμε από την γη και το ευρύτερο περιβάλλον γύρω μας.

Η δυσβίωση των μικροβίων μας και η χαμηλή αριθμητική δύναμη τους, αφού τα σκοτώνουμε καθημερινά με χίλιους τρόπους και δεν τα ανανεώνουμε στοχευμένα, τα καθιστά ανίκανα να βγάλουν άμυνα απέναντι στα ξένα βλαβερά μικρόβια τα οποία εισέρχονται επίσης με διάφορους τρόπους στο σώμα μας, κυρίως μέσω του εντέρου.

Στο εντερικό μας σύστημα άμεσα μέσω επιπλοκών (λόγου χάρη δυσαπορρόφηση) ή έμμεσα μέσω δυσλειτουργιών…, οι οποίες προκύπτουν από την δυσβίωση των μικροβίων του λεπτού και του παχέος εντέρου αλλά και με τη συμμετοχή άλλων μικροβίων από αλλά συστήματά ή και μικροβίων ξένων προς την φυσιολογική μας πανίδα, …αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού εύρους των ασθενειών που βιώνουμε από την βρεφική έως την γεροντική ηλικία. (Αλλεργίες, άσθμα, δυσανεξίες, παχυσαρκία, φιλασθένεια, διαβήτης, δερματοπάθειες, καρκίνοι, εκατοντάδες σύνδρομα άμεσα και έμμεσα συσχετιζόμενα με το μικροβίωμα μας, αυτοάνοσα νοσήματα, κακουχία, κόπωση, ελλείψεις ιχνοστοιχείων και βιταμινών και ότι συνεπάγεται αυτό, αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, εως και τη γήρανση ως ασθένεια)

Είναι προφανές ότι άμεση υποχρέωση όλων μας είναι η σωστή δόμηση και συντήρηση του μικροβιώματος μας.

Δεν είναι εύκολη η θεραπεία για παράδειγμα του εντέρου μας, αλλά ένα από τα επτά στάδια θεραπείας, κατά DrV, είναι η ενίσχυση της ποικιλίας του μικροβιώματος μας με προβιοτικά και η υποστήριξη του ήδη υπαρκτού μικροβιώματος μας, όπως ήδη αναφέρθηκε, με πρεβιοτικά.

Το να μην διαταράσσουμε τη διαδικασία της πέψης και της απολύμανσης των τροφών που εισάγονται στο σώμα μας μέσω του στομάχου είναι άλλο ένα βήμα από τα επτά βήματα θεραπείας, κατά DrV, όπερ και δεν πίνουμε, ως γενική αρχή, υγρά όταν τρώμε -20 λεπτά πριν και 1+ ώρα μετά- Οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και Ε και D3 είναι άλλο ένα βήμα και δεν έχει τέλος όλη αυτή η συζήτηση.

Αλλά βήμα βήμα είναι υποχρέωση μας να τα συζητάμε και να τα μαθαίνουμε και να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις και να τις εφαρμόζουμε αλλιώς ξεχνάμε την διατήρηση της υγείας και ασχολείστε με την διαχείριση της ασθένειας, η οποία είναι αναπόφευκτο να σας βρει στη διαδρομή αργά ή γρήγορα.

Μεγάλη βάση πρέπει να δωθεί στην βρεφική και στην παιδική ηλικία, όπου δυστυχώς δεν είναι δίκη τους ευθύνη, το διατροφικό προγραμμα και η σχέση τους με το μικροβίωμα τους, στο οποίο τα «εθίζετε»… όχι όλοι αλλά ξέρετε μερικοί από εσάς ότι υπήρξατε αδιάφοροι.

Μερικά παιδιά δείχνουν να έχουν διατροφικές προτιμήσεις, οπότε να τα ακούτε στις επιθυμίες τους, αλλά πάντα οφείλουμε όλοι να ενημερωνόμαστε έγκυρα και … ίσως κάποια στιγμή να παράγεται και προσωπικά την πρώτη ύλη και τα προβιοτικά σας για να είστε σίγουροι για την ποιότητα.

ας θυμηθούμε:Είναι το μικροβίωμα του οργανισμού μας το απόλυτο ίαμα;


botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ