2022-07-25 08:48:08
Φωτογραφία για 30+ Μοντέρνες διακοσμήσεις σε Γκρι αποχρώσεις
Ίσως η πιο ...παρεξηγημένη απόχρωση στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αφού το Γκρι, που συχνά θεωρείται ως "μουντό" για την διακόσμηση του σπιτιού,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να συνεισφέρει στην δημιουργία  ενός ιδιαίτερα φωτεινού και έντονου χρωματικά αποτελέσματος.

Τόσο οι ανοιχτόχρωμοι όσο και οι πιο σκούροι τόνοι του Γκρι, εκτός των άλλων, είναι η ιδανική απόχρωση για να υποκαταστήσετε ένα μεγάλο μέρος του λευκού αλλά και του μαύρου στην διακόσμηση κάθε χώρου, από το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο έως την κουζίνα ή και το μπάνιο, ενώ ο συνδυασμός του με όλο το φάσμα των ζεστών και γήινων αποχρώσεων πχ κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί μπορεί να μεταμορφώσει κάθε χώρο με πραγματικά πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Το Γκρι στους τοίχους είναι μια εξαιρετικά μοντέρνα επιλογή που μπορεί να συνδυαστεί με έπιπλα και υπόλοιπες μεγάλες επιφάνειες πχ κουρτίνες, χαλί κλπ σε κάθε απόχρωση.  



Σε ευρύχωρους και φωτεινούς χώρους είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιλογή και για το χρώμα μεγάλων επίπλων - συνθέσεων τοίχου, που δημιουργεί ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα σε σχέση με αντίστοιχα έπιπλα σε φυσικό χρώμα του ξύλου, μαύρο ή λευκό. 



Ο συνδυασμός του Γκρι με ροζ-μωβ και λευκό, ανεξάρτητα από τα στοιχεία που θα επιλέξετε για κάθε απόχρωση, θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικά φωτεινό σύνολο.  



Από τις πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις και για τεχνοτροπίες τοίχων σε συνδυασμό με λευκό, μαύρο ή έναν ακόμη τόνο του γκρι. 



Το ανοιχτό γκρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υφασμάτινα στοιχεία αντί για το κλασσικό μπεζ-λευκό και να ταιριάξει ιδανικά με όποιες άλλες αποχρώσεις επιλέξετε για τα υπόλοιπα στοιχεία και έπιπλα σε φυσικό, μαύρο ή λευκό χρώμα. 



Η χρήση του Γκρι στο χρώμα επίπλων κλασσικής γραμμής αντί  για το σκουρόχρωμο ξύλο όπως και σε υφασμάτινα στοιχεία, δημιουργεί μια πιο μοντέρνα και όχι τόσο "βαριά" εικόνα ακόμη και αν όλα τα έπιπλα-αντικείμενα-υφές υφασμάτων ενός χώρου ακολουθούν αυστηρά κλασσικές γραμμές και ύφος.  



Είναι μια από τις πιο "ουδέτερες" αποχρώσεις για χρήση στην κρεβατοκάμαρα και ειδικά σε χώρους που κυριαρχεί το λευκό-μπεζ και οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, ενώ για να κάνετε το σύνολο πιο έντονο μπορείτε να προσθέσετε υφασμάτινα στοιχεία, αντικείμενα, ένα κάδρο κλπ. σε οποιοδήποτε άλλη έντονη ή πιο παλ απόχρωση. 



Λευκό ταβάνι, ξύλινο πάτωμα και γκρι τοίχοι. 

Από τους πλέον μοντέρνους και καλαίσθητους συνδυασμούς που το ίδιο πετυχημένα θα την υποστηρίξετε διακοσμητικά τόσο με παρόμοιες αποχρώσεις και σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου όσο και αν προσθέσετε και κάποιες έντονου χρώματος λεπτομέρειες. 

Διαχρονικά μοντέρνο ...άσπρο-μαύρο-γκρι.

"Σπάστε" την  μονοτονία σε ασπρόμαυρους χώρους με μερικά γκρι στοιχεία. Σε χώρους διακοσμημένους στις συγκεκριμένες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και περισσότεροι του ενός γκρι τόνοι.  



Ο κατ΄εξοχήν μοντέρνος χρωματισμός και για την διαμόρφωση παιδικών δωματίων σε συνδυασμό με λευκό ή μπεζ και μια ακόμη έντονη απόχρωση πχ κίτρινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο. 



Το γκρι-μπλε είναι επίσης μια ιδιαίτερα καλαίσθητη επιλογή για το χρώμα των τοίχων σε χώρους που κυριαρχούν έπιπλα-υφάσματα σε τόνους του μπλε και αποχρώσεις του φυσικού ξύλου. 



 Διακοσμήσεις στις αποχρώσεις της ...Μέντας

Στον χώρο της κουζίνας είναι από τις πιο εύκολες επιλογές για να δημιουργήσετε χρωματική "ένταση", μικρή ή μεγαλύτερη ανάλογα με τον τόνο Γκρι που θα επιλέξετε. 

Γενικά το Γκρι σε αντίθεση με άλλες περισσότερο "δεσμευτικές" αποχρώσεις θα ταιριάξει απόλυτα σε όποιο στοιχείο και αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε σε μια κουζίνα σε συνδυασμό με λευκό ή την φυσική απόχρωση του ξύλου, από τα ντουλάπια και τους τοίχους έως το δάπεδο.  



Το ίδιο ακριβώς ισχύει και το μπάνιο, όπου οι τόνοι του Γκρι θα δημιουργήσουν ένα πιο μοντέρνο και "ενδιαφέρον" σύνολο σε σχέση πχ με  το κλασσικό μπλε-γαλάζιο ή το κατάλευκο που συνήθως επιλέγονται για τον συγκεκριμένο χώρο. 



Βάψιμο ή παλαίωση επίπλων σε Γκρι τόνους.

Μοντέρνας αισθητικής επιλογή που ανάλογα με το είδος του επίπλου και τον χώρο που θα το τοποθετήσετε, δημιουργεί τελείως διαφορετική εικόνα. 



Γενικά και είτε πρόκειται για το καθιστικό, την κρεβατοκάμαρα ή όποιο άλλο χώρο του σπιτιού πριν αποφασίσετε για τους χρωματικούς συνδυασμούς σκεφτείτε το Γκρι σαν μια πιθανή επιλογή, είναι μια πολύ πιο ...στυλάτη και εύκολη σε συνδυασμούς απόχρωση απ΄όσο συνήθως θεωρούμε πριν την χρησιμοποιήσουμε. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ