2022-07-25 20:10:03
Φωτογραφία για Η επίσημη ανακοίνωση της EBU για την χώρα  που θα διοργανώσει την EUROVISION 2023...
Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε σήμερα  από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) που αποφάσισε πως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η διοργάνωση δε γίνεται να πραγματοποιηθεί στη νικήτρια χώρα.

Έτσι, το BBC, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, ως επιλαχόντας στον διαγωνισμό του 2022, κλήθηκε από την EBU να αναλάβει τον ρόλο του διοργανωτή του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Την ίδια στιγμή η Ουκρανία, ως νικήτρια χώρα του 2022, θα προκριθεί αυτόματα στον μεγάλο τελικό του επερχόμενου διαγωνισμού μαζί με τις λεγόμενες «Big 5», δηλαδή τις Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

O Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, σε σχετικές δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού ανέφερε: 

«Με μεγάλη μας λύπη, οι συνάδελφοι και φίλοι μας στην Ουκρανία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2023
. Το να μας ζητηθεί να φιλοξενήσουμε τον μεγαλύτερο και πιο σύνθετο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο είναι μεγάλο προνόμιο. Το BBC έχει δεσμευτεί να καταστήσει τη διοργάνωση μια πραγματική αντανάκλαση του ουκρανικού πολιτισμού παράλληλα με την προβολή της ποικιλομορφίας της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας. Το BBC θα αρχίσει τώρα τη διαδικασία για την εξεύρεση μιας διοργανώτριας που θα συνεργαστεί μαζί μας για την πραγματοποίηση ενός από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα που θα γίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023».

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ