2022-07-29 08:01:28
Φωτογραφία για Διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων με Θαλασσογραφίες
Τα κάδρα - πίνακες με θέμα την Θάλασσα ανήκουν στις πιο κλασσικές επιλογές για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, είτε πρόκειται για ζωγραφικούς πίνακες, τυπωμένους καμβάδες ή ακόμη και εκτυπώσεις φωτογραφιών μας. 

Οι τρόποι και συνδυασμοί για να αξιοποιήσετε και να αναδείξετε όχι μόνο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε έργου αλλά και την γενική αισθητική του ...Μπλε στον χώρο είναι πολλοί τοποθετώντας κάθε κομμάτι στο κατάλληλο σημείο και κυρίως στο ενδεδειγμένο ύψος, ανάλογα με τις διαστάσεις του. 

Για να δημιουργήσετε ένα οπτικά ισορροπημένο σύνολο με ένα τέτοιο κάδρο τοποθετημένο στον ίδιο τοίχο με μεγάλoυ μήκους έπιπλα, επιλέξτε ο πίνακας να ...ακολουθεί το σχήμα και τις διαστάσεις του επίπλου και να βρίσκεται τοποθετημένος σε χαμηλό ύψος.  



Γενικά τα μεγάλου μεγέθους κάδρα, ενώ πολύ συχνά έχουμε την εντύπωση ότι θα πρέπει να τοποθετούνται ψηλά, αντίθετα αναδεικνύονται και διακοσμούν πολύ πιο πετυχημένα όταν βρίσκονται περίπου στο ύψος του ματιού ενός ανθρώπου με μέσο ύψος. 



Η δημιουργία χρωματικού κοντράστ ανάμεσα στις αποχρώσεις του πίνακα και εκείνη του τοίχου είναι ένα πολύ απλό τρυκ για να αναδείξετε μια θαλασσογραφία, με πιο πετυχημένη επιλογή αισθητικά το βάψιμο του τοίχου σε έναν από τους πιο σκούρους τόνους του μπλε που περιλαμβάνει ο πίνακας και δεν ανήκουν στα βασικά αλλά τα δευτερεύοντα χρώματά του. 



Σε μικρούς τοίχους και  σημεία πάνω από μικρά έπιπλα επιλέξτε κάδρα - καμβάδες στο ίδιο μήκος με εκείνο του επίπλου και κατακόρυφη διάταξη, έτσι ώστε συνολικά το σημείο να αποκτά ύψος και προοπτική. 



Σε μεγάλους τοίχους και ελεύθερους από έπιπλα με συμπαγή όγκο ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος τρόπος για να "γεμίσετε" τον χώρο είναι η τοποθέτηση περισσοτέρων του ενός κάδρων - καμβάδων, σε διάταξη που τόσο κατά μήκος όσο και κατά ύψος το σύνολο να είναι οπτικά ισορροπημένο.



Πίνακες σε καμβά, χωρίς κορνίζα, αναδεικνύονται εξαιρετικά και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους αν αντί να τους κρεμάσετε στον τοίχο απλώς τους ακουμπήσετε πάνω σε ένα χαμηλό έπιπλο, μαζί με μερικά ακόμη αντικείμενα σε ανάλογο ...ναυτικό ύφος. 



Για έργα κατακόρυφης διάταξης και μεγάλου μεγέθους επιλέξτε έναν μικρού μήκους τοίχο που θα λειτουργεί περίπου σαν φυσικό "φόντο" του πίνακα, ακόμη και χωρίς να τοποθετήσετε στο ίδιο σημείο κανένα άλλο έπιπλο - αντικείμενο. 



Συνδυάζοντας πολλά μικρότερα κάδρα-καμβάδες με θαλασσινά τοπία στο ίδιο σημείο ο πιο απλός και ...αλάνθαστος αισθητικά τρόπος, ώστε να μην έχετε αμφιβολίες αν η διάταξή τους είναι η σωστή, είναι να χρησιμοποιήσετε ίδιων ακριβώς διαστάσεων κομμάτια σε συμμετρικές αποστάσεις μεταξύ τους, σε κάθετη ή οριζόντια διάταξη.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ