2022-08-01 12:20:56
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Τραίνο χτύπησε αγελάδα - Εκτροχιάστηκε λίγο πριν την Τιθορέα
Υποχρεώθηκαν να περπατήσουν δύο χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σταθμό. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πρωινούς ταξιδιώτες με προορισμό την πρωτεύουσα Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες από Λαμία που επέλεξαν τον πρωινό προαστιακό (1521) για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Η αμαξοστοιχία αναχώρησε με μικρή καθυστέρηση από Λειανοκλάδι για να πάει Τιθορέα μέσω της παλιάς γραμμής, ωστόσο τα βάσανα των επιβατών μόλις είχαν αρχίσει.

Στο ύψος του Ελευθεροχωρίου το τραίνο παρέσυρε αγελάδα, η οποία ανεξέλεγκτη έβοσκε στην περιοχή!

Έτσι το ταξίδι που σε κανονικές συνθήκες θα κρατούσε 1 ώρα και 4 λεπτά, πήρε παράταση μισής και πλέον ώρας. Αυτό θα συνέβαινε βέβαια αν όλα συνέχιζαν ομαλά, πράγμα που δεν έγινε! Δύο περίπου χιλιόμετρα έξω από το Σταθμό της Τιθορέας, το τραίνο εκτροχιάστηκε, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχαν γυρίσει τα κλειδιά στην παλιά γραμμή, με αποτέλεσμα το τραίνο να ακινητοποιηθεί .


Με ευθύνη της Hellenic Train σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο LamiaReport, οι επιβάτες, ανάμεσά τους παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι, έπρεπε να μετακινηθούν με τα πόδια ώστε να φτάσουν στο σταθμό και… στη σωτηρία.

Μάλιστα μετά από πολλά τηλεφωνήματα η υπεύθυνη εταιρία, έδωσε εντολή στο «λευκό βέλος» να σταματήσει στην Τιθορέα και να επιβιβάσει μόνο όσους ταξιδιώτες είχαν προορισμό για Αθήνα. Όσοι πιθανόν είχαν προορισμό άλλον σταθμό, έπρεπε να περιμένουν την επόμενη αμαξοστοιχία που θα έφευγε από το Λειανοκλάδι μετά τις 11:00’. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι προτιμούν τον αργό προαστιακό, καθώς ακόμη κι έτσι - υπό κανονικές συνθήκες - δύναται να φτάσουν γύρω στις 10 το πρωί στην πρωτεύουσα, διαφορετικά το επόμενο τραίνο από Λαμία φτάνει στις 13:03’!

Να σημειώσουμε τέλος ότι το «Βέλος» είχε φτάσει στο σταθμό Τιθορέας και περίμενε τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, καθώς δεν ήταν εύκολο για όλους να καλύψουν τη συγκεκριμένη απόσταση.

Στις καταγγελίες των αναγνωστών μας επισημαίνεται επίσης ότι τα τηλέφωνα που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση του κοινού, δεν απαντούν, σε αντίθεση με το σταθερό του «Βέλους», όπου εκεί όμως οι τηλεφωνητές δήλωναν αναρμόδιοι! Επίσης σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση λίγο πριν τις 11:00' το πρωί, τους ζητήθηκε να αποβιβαστούν στην Οινόη, λόγω νέου προβλήματος που παρουσιάστηκε!

lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ