2022-08-07 01:24:01
Φωτογραφία για Ένα πανίσχυρο λάδι-ίαμα με δεντρολίβανο και δάφνη, για τους κιρσούς και όχι μόνο



Το πολύτιμο δεντρολίβανο, το ελιξήριο της νεότητάς μας, είναι ένα από τα βότανα της αγαπημένης μου ομάδας των πολύτιμων και αμέσου δράσεως βοτάνων.

Οι ιδιότητες και δράσεις του είναι παροιμιώδεις.

Μεταξύ αυτών, οι αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές, τις οποίες έχουν επιβεβαιώσει πολλές πειραματικές μελέτες, καθώς είναι οι πλέον μελετημένες.

Σε προκλινικά δε στάδια, το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου έχει χρησιμοποιηθεί τοπικά για μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, το δε λάδι του για κιρσούς και ευρυαγγείες.

Η τοπική εφαρμογή του δενδρολίβανου μετριάζει τα συμπτώματα  και τη συχνότητα υποτροπής του μυοσκελετικού πόνου σε ασθενείς που υποφέρουν.

Μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις του δενδρολίβανου στον πόνο, έχουν αναφέρει σημαντική μείωση της έντασής του.

Η επάλειψη με λοσιόν δεντρολίβανου ή με αραιωμένο αιθέριο έλαιό του σε κιρσούς και σε καταπονημένους από ρευματισμούς μύες, καταπραΰνει άμεσα τους πόνους.

Ειδικά για τους κιρσούς, ένα συνδυασμός δεντρολίβανου και δάφνης συμβάλλει στο μετριασμό των συμπτωμάτων των κιρσών, όπως η αντιαισθητική εμφάνιση read more:https://botanologia.gr/ena-panischyro-ladi-iama-me-dentrolivano-kai-dafni-gia-toys-kirsoys-kai-ochi-mono/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ