2022-08-09 17:54:38
Φωτογραφία για 10 Στοιχεία που κάνουν μια μικρή κουζίνα να φαίνεται πιο ευρύχωρη

 



Σε χώρους όπως η κουζίνα το κυρίαρχο στην διαμόρφωσή τους είναι ασφαλώς η λειτουργικότητα, όμως ειδικά αν ο χώρος είναι μικρός αρκετά διακοσμητικά ...τρυκ βοηθούν ώστε και αισθητικά μια μικρή κουζίνα να φαίνεται πιο ευρύχωρη και καλαίσθητη, ενώ πολλά από αυτά συμβάλλουν τυατόχρονα στην πλήρη αξιοποίηση του συνολικού διαθέσιμου χώρου.  

Ντουλάπια σε minimal στυλ



Οι εντελώς απλές πόρτες ντουλαπιών, χωρίς χερούλια, είναι η κατάλληλότερη επιλογή για μικρές κουζίνες. 

Δημιουργούν ένα ενιαίο οπτικά σύνολο, περισσότερο ομοιόμορφο με τους τοίχους σε σχέση με ντουλάπια ιδιαίτερου σχεδιασμού, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. 

Η σύγχρονη τάση που καταργεί τα πλακάκια, με την χρήση ειδικών επιφανειών ή χρωμάτων για το βάψιμο των τοίχων, συμβάλλει ακόμη περισσότερο ώστε τοίχος και ντουλάπια να δημιουργούν ένα ενιαίο και ομοιόμορφο σύνολο. 


Ανοιχτά χρώματα



Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις δημιουργούν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου και πιο φωτεινού χώρου, σε όποιο σημείο του σπιτιού και αν χρησιμοποιηθούν. 

Ο συνδυασμός λευκού με ΄ζεστές πάλ αποχρώσεις είναι η καταλληλότερη επιλογή για μια μικρή κουζίνα, στην οποία μπορεί να προστεθεί όσο χρώμα ...αντέχει ο χώρος με μικρές λεπτομέρειες - αντικείμενα. 

Συρόμενες πόρτες



Το κέρδος σε χώρο μιας συρόμενες πόρτας σε σχέση με μια  συμβατική είναι περισσότερη του ενός μέτρου. 

Σε ήδη διαμορφωμένες κουζίνες που δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της πόρτας με συρόμενης, αν το επιτρέπει η συνολική διαρρύθμιση του σπιτιού, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε εντελώς την πόρτα αντί να χάνετε πολύτιμο χώρο εξ΄αιτίας της. 

Γυάλινες πόρτες στα ψηλά ντουλάπια



Οι γυάλινες επιφάνειες, σε σχέση με όλα τα αδιαφανή υλικά,  αντανακλούν εντονότερα το φως και συμβάλλουν ώστε ο χώρος να δείχνει περισσότερο ευρύχωρος. Ειδικά στον χώρο της κουζίνας το γυαλί στα ντουλάπια του επάνω μέρους συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό και είναι η καταλληλότερη επιλογή ειδικά αν ο χώρος είναι μικρός ή δεν διαθέτει έντονο φυσικό φως. 

Άνοιγμα της κουζίνας προς το σαλόνι



Αν το επιτρέπει η γενικότερη χωροταξική διαμόρφωση του σπιτιού το ...άνοιγμα της κουζίνας προς το σαλόνι με μιας μορφής πάσο που θα επιτρέπει την μερική έστω επαφή των δύο χώρων συμβάλλει σημαντικά ώστε μια μικρή κουζίνα να φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρη.

Παρεμβάσεις αυτής της μορφής, σε ήδη διαμορφωμένους χώρους, προϋποθέτουν απαραίτητα έλεγχο - έγκριση μηχανικού ώστε δοκάρια και ζωτικά στοιχεία της τοιχοποιίας να μην υποστούν ζημιές που θα θέσουν σε κίνδυνο την στατική επάρκεια του κτίσματος.

Ανοιχτόχρωμες ελαφριές κουρτίνες



Το φυσικό φως είναι αναντικατάστατο στοιχείο στην λειτουργικότητα και αισθητική κάθε χώρου, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια μικρή κουζίνα, γι΄αυτό και αποφύγετε τα χοντρά - αδιαφανή υφάσματα στις κουρτίνες.

Επιλέξτε ένα λεπτό και ανοιχτόχρωμο ύφασμα ή ένα σύστημα σκίασης πχ στόρι που να ανοιγοκλείνει εύκολα και να μην εμποδίζει το φως στην διάρκεια της ημέρας.   

Πτυσόμενα τραπέζια



Το τραπέζι είναι πολύ συχνά αυτό που κάνει μια μικρή κουζίνα να ...ασφυκτιά. 

Επιλέξτε λύσεις λειτουργικές αλλά και αναλογικές με το συνολικό μέγεθος του δωματίου, όπως τα ειδικά πτυσόμενα τραπέζια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όποτε χρειάζεται, και ως επιπρόσθετος πάγκος ενώ όταν κλείνουν ελευθερώνουν μεγάλο μέρος του χώρου. 

Μεγάλες ντουλάπες αντί για μικρότερα ντουλάπια



Ο ...κατακερματισμός του χώρου σε πολλά μικρά ντουλάπια δεν είναι ούτε περισσότερο λειτουργικός ούτε και αισθητικά η καλύτερη επιλογή για μια μικρή κουζίνα. 

Μια ή και δύο μεγάλες ντουλάπες, από το ταβάνι έως το δάπεδο, θα χωρέσουν όσα πολλά ντουλάπια ενώ οπτικά η ομοιόμορφη επιφάνεια τους συμβάλλει σημαντικά στην αίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο ευρύχωρος. 

Δάπεδα με ευθείες γραμμές



Τα πλακάκια πατώματος είναι μια τάση που έτσι κι αλλιώς αρχίζει να εκλείπει από τον σχεδιασμό σε σύγχρονες κουζίνες, στις οποίες χρησιμοποιούνται βυνιλικά δάπεδα απομίμησης ξύλου. 

Ανάλογα με το αν επιλεγεί οριζόντια ή κάθετη διάταξη στις σανίδες δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χώρος έχει μεγαλύτερο πλάτος ή μήκος, αντίστοιχα. 

Ασφαλώς και το χαλί που θα τοποθετηθεί σε μια μικρή κουζίνα καθορίζει το πόσο οπτικά "ευρύχωρος" η ακόμη πιο μικρός θα μοιάζει ο χώρος, με πιο ιδανική επιλογή τα μεγάλης διάστασης χαλιά από φυσική ή συνθετική ψάθα.  

Ηλεκτρικές συσκευές σε κάθετη διάταξη



Αν πρέπει και το πλυντήριο ρούχων να τοποθετηθεί στην κουζίνα ...κρύψτε το σε ένα ντουλάπι ή αν είναι δυνατόν τοποθετήστε το σε στήλη μαζί με τον φούρνο ή και τον φούρνο μικροκυμάτων. 

Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε χωρίς πρόβλημα να μπορούν να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη, κάτι που εξοικονομεί πολύτιμο χώρο σε μικρές κουζίνες. 

ΠΗΓΗ:
elmueble.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ