2022-08-10 20:44:20
Φωτογραφία για Αναξιοποίητος πλούτος Σιδηροδρομικού Μουσείου στον Βόλο
Μη επισκέψιμο είναι το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας -– εκθετήριο σιδηροδρομικών αντικειμένων, το οποίο δημιουργήθηκε και εμπλουτίστηκε με το μεράκι και το ενδιαφέρον των εργαζομένων και λειτουργεί από το 1984.

Ωστόσο, λόγω της κατάστασης που έχει περιέλθει ο ΟΣΕ Βόλου, με τις ελλείψεις και τις περικοπές θέσεων και δρομολογίων, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα, εκκρεμότητες και άλλες προτεραιότητες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Αναγνώστρια της «Θ» επικοινώνησε και ανέφερε ότι βρήκε κλειστό τη Δευτέρα το πρωί το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας, παρότι όπως αναφέρει είχε ενημερωθεί από σχετική ιστοσελίδα ότι λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 7.30 – 14.30. Επισημαίνει ότι την παρέπεμψαν στον σταθμάρχη κι εκείνος της απάντησε, σύμφωνα πάντα με την ίδια πως «δεν γίνεται» κι όταν τον ρώτησε «γιατί» η απάντηση που έλαβε ήταν «δεν έχω μαζί μου το κλειδί, γι’ αυτό».


Η αναγνώστρια διερωτάται «το μουσείο ανοίγει όταν ο (εκάστοτε) σταθμάρχης θυμάται να πάρει το κλειδί; -Το οποίο, βεβαίως, δεν είναι ιδιωτικής χρήσης για να μετακινείται κατά το δοκούν. Θα μου πείτε, δεν χάλασε ο κόσμος που δεν είδα το μουσείο, όμως, την εποχή αυτή υπάρχουν αρκετοί νέοι ξένοι ταξιδιώτες, που ίσως ενδιαφερόντουσαν, αν υπήρχε το αντίστοιχο εγχώριο ενδιαφέρον».

Η «Θ» επικοινώνησε με τον σταθμάρχη Βόλου Γιώργο Αποστολέρη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι επισκέψιμος ο χώρος, καθώς υπάρχουν προβλήματα, σημειώνοντας ότι ο «Ο σταθμάρχης δεν είναι υποχρεωμένος να αφήσει την υπηρεσία του. Το συγκεκριμένο εκθετήριο δεν είναι στην υπηρεσία του σιδηροδρόμου. Από το 1984 συγκεντρώθηκαν εκθέματα και αντικείμενα από συναδέλφους που δεν είναι πλέον εν ζωή. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν γνωρίζω ποιος τη διαχειρίζεται. Εγώ προσωπικά σε όλους εξηγώ ότι, δεν είναι επισκέψιμος ο χώρος. Το μουσείο υπάρχει, χάρη στο φιλότιμο κάποιων ανθρώπων που ενδιαφέρονται. Λειτουργούσε με κάποια σχολεία και όποιος ενδιαφερόταν επικοινωνούσε πρώτα τηλεφωνικά μαζί μας στον ΟΣΕ για να προγραμματιστεί η επίσκεψη».

Ο κ. Αποστολέρης, δεν έκρυψε την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα όχι μόνο με τη λειτουργία του ΟΣΕ στον Βόλο, αλλά και με τον συγκεκριμένο χώρο. «Πριν από πολλά χρόνια, ο ΟΣΕ αρνήθηκε να ενταχθεί το μουσείο σε δίκτυο και μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί. Δεν υπάρχει ωράριο, υπεύθυνος, ή προσωπικό για να το λειτουργήσει. Ο σταθμός του ΟΣΕ στον Βόλο ρημάζει, ποιος θα ενδιαφερθεί για το μουσείο;» διερωτάται ο κ. Αποστολέρης, ο οποίος μάλιστα βγαίνει σε σύνταξη μετά από υπηρεσία δεκαετιών στον ΟΣΕ.

e-thessalia.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τί πλέον θέλεις;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τί πλέον θέλεις;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ