2022-08-16 16:14:48
Φωτογραφία για Ρωσία: Παρουσίασε τον νέο διαστημικό της σταθμό
MAXIM SHEMETOV VIA REUTERS

Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας αποκάλυψε τη Δευτέρα (15/8) για πρώτη φορά ένα φυσικό μοντέλο του πώς θα μοιάζει ένας προγραμματισμένος νέος διαστημικός σταθμός ρωσικής κατασκευής, υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα είναι σοβαρή να εγκαταλείψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και να προχωρήσει μόνη της.

Η Roskosmos παρουσίασε ένα μοντέλο του σχεδιαζόμενου διαστημικού σταθμού, που ονομάστηκε «ROSS» από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τη Δευτέρα (15/8) στην «Army-2022», μια στρατιωτική-βιομηχανική έκθεση έξω από τη Μόσχα.

Ο Γιούρι Μπορίσοφ, τον οποίο ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον περασμένο μήνα επικεφαλής της Roskosmos, είπε ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει τον ISS μετά το 2024 και εργάζεται για την ανάπτυξη του δικού της τροχιακού σταθμού.

Η NASA, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει τον ISS σε λειτουργία μέχρι το 2030, λέει ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για την προγραμματισμένη απόσυρση της Ρωσίας και είχε προηγουμένως καταλάβει ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συμμετέχει μέχρι το 2028.


MAXIM SHEMETOV VIA REUTERS

Η Roskosmos ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο νέος διαστημικός σταθμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε δύο φάσεις, χωρίς να δώσει ημερομηνίες.

Στην πρώτη φάση θα αρχίσει να λειτουργεί ένας διαστημικός σταθμός τεσσάρων μονάδων. Θα ακολοθήσουν άλλες δύο ενότητες και μια πλατφόρμα υπηρεσιών, είπε. Αυτό θα ήταν αρκετό, όταν ολοκληρωθεί, για να φιλοξενήσει έως και τέσσερις κοσμοναύτες καθώς και επιστημονικό εξοπλισμό.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα έχουν προτείνει ότι η έναρξη του πρώτου σταδίου έχει προγραμματιστεί για το 2025-26 και όχι αργότερα από το 2030. Η έναρξη του δεύτερου και τελικού σταδίου έχει προγραμματιστεί για το 2030-35, ανέφεραν.

Ο διαστημικός σταθμός, όπως έχει σχεδιαστεί επί του παρόντος, δεν θα έχει μόνιμη ανθρώπινη παρουσία αλλά θα στελεχώνεται δύο φορές το χρόνο για εκτεταμένες περιόδους.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο προηγούμενος επικεφαλής της Roskosmos και σκληροπυρηνικός γνωστός για τις σκληρές του δηλώσεις κατά της Δύσης, έχει προτείνει ο νέος διαστημικός σταθμός να μπορεί να εκπληρώσει έναν στρατιωτικό σκοπό, εάν χρειαστεί.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν παρουσίασε στην έκθεση «Army-2022» τα μη επανδρωμένα drones και τους πυραύλους της. Τον περασμένο μήνα οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι Ρώσοι αξιωματούχοι επισκέφτηκαν ένα αεροδρόμιο στο Ιράν για να δουν drones.

Πηγή:https://www.huffingtonpost.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ