2022-08-24 15:44:04
Φωτογραφία για Η Γερμανία εγκαινιάζει τον πρώτο στόλο τρένων που κινείται με υδρογόνο στον κόσμο.
Ένας στόλος 14 τρένων που κινούνται εξ ολοκλήρου με υδρογόνο εγκαινιάζεται στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας.

Ένας στόλος 14 τρένων παρείχε ο γαλλικός βιομηχανικός κολοσσός Alstom [Alstom φυλλάδιο/EPA]

Η Γερμανία εγκαινίασε μια σιδηροδρομική γραμμή που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από υδρογόνο, μια «παγκόσμια πρεμιέρα» και ένα σημαντικό βήμα προόδου για τις πράσινες σιδηροδρομικές μεταφορές παρά τις ενοχλητικές προκλήσεις εφοδιασμού.

Ένας στόλος 14 τρένων που παρείχε ο γαλλικός βιομηχανικός κολοσσός Alstom στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας αντικατέστησε τις μηχανές ντίζελ στα 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) της γραμμής που συνδέει τις πόλεις Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervoerde και Buxtehude κοντά στο Αμβούργο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που θέσαμε αυτή την τεχνολογία σε λειτουργία μαζί με τους ισχυρούς μας συνεργάτες ως παγκόσμια πρεμιέρα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom, Henri Poupart-Lafarge, σε δήλωση την Τετάρτη.


Τα τρένα υδρογόνου έχουν γίνει ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του σιδηροδρομικού τομέα και την αντικατάσταση του ντίζελ που θερμαίνει το κλίμα, το οποίο εξακολουθεί να τροφοδοτεί το 20 τοις εκατό των ταξιδιών στη Γερμανία.

Ονομάζεται ως τρόπος μεταφοράς «μηδενικών εκπομπών», τα τρένα αναμειγνύουν το υδρογόνο με το οξυγόνο που υπάρχει στον αέρα του περιβάλλοντος, χάρη σε μια κυψέλη καυσίμου που είναι εγκατεστημένη στην οροφή. Αυτό παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για να τραβήξει το τρένο.

Ο περιφερειακός σιδηροδρομικός φορέας LNVG είπε ότι ο στόλος, ο οποίος κόστισε 93 εκατομμύρια ευρώ (93 εκατομμύρια δολάρια), θα αποτρέψει την έκλυση 4.400 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

aljazeera.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ