2022-08-25 02:10:08
Φωτογραφία για Ο Όμιλος Eurostar διορίζει τη Gwendoline Cazenave ως νέα διευθύνουσα σύμβουλό του
Πρώην στέλεχος των γαλλικών σιδηροδρόμων θα αντικαταστήσει τον κ. Ζακ Νταμάς, ο οποίος οδήγησε τον όμιλο στην έξοδο από την κρίση του Covid-19.

Η κα Gwendoline Cazenave θα αναλάβει το διορισμό της νέας διευθύνουσας συμβούλου του Ομίλου Eurostar την 1η Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: Eurostar Group

Ο Όμιλος EUROSTAR ανακοίνωσε τον διορισμό της κας Gwendoline Cazenave, προηγουμένως στελέχους των γαλλικών εθνικών σιδηροδρόμων (SNCF) καθώς και με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των μεταφορών, ως νέα διευθύνουσα σύμβουλο.

Όπως ανέφερε η IRJ τον Μάιο, η συγχώνευση των διεθνών φορέων εκμετάλλευσης υψηλής ταχύτητας Eurostar και Thalys ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία του Ομίλου Eurostar ως νέας εταιρείας χαρτοφυλακίου με έδρα τις Βρυξέλλες. Οι μέτοχοι του νέου ομίλου διόρισαν αρχικά ως διευθύνοντα σύμβουλό του τον κ. Jacques Damas, προηγουμένως διευθύνοντα σύμβουλο της Eurostar International, αλλά τώρα ο Cazenave θα τον αντικαταστήσει την 1η Οκτωβρίου.


Ο Όμιλος Eurostar ανήκει κατά 55,75% στην SNCF Voyageurs, την επιχείρηση επιβατών μεγάλων αποστάσεων της SNCF, με το 19,31% να κατέχει το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), το 18,5% από τους Βελγικούς Εθνικούς Σιδηροδρόμους (SNCB) και το 6,44% από κεφάλαια που διαχειρίζεται η Federated Hermes Infrastructure. Η νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου κατέχει το 100% των εταιρειών εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων Eurostar International και THI Factory (Thalys), των οποίων τα κεντρικά γραφεία παραμένουν στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες αντίστοιχα.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Gwendoline Cazenave για να ηγηθεί της επιχείρησης, συνεχίζοντας το θετικό ταξίδι ανάκαμψης που έχει δρομολογήσει ο Jacques Damas», λένε ο κ. Christophe Fanichet, Διευθύνων Σύμβουλος της SNCF Voyageurs, και ο κ. Alain Krakovitch, διευθυντής της TGV-Intercités και πρόεδρος της το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Eurostar. «Ευχαριστούμε θερμά τον Ζακ για την αποφασιστική του προσέγγιση με όλες τις ομάδες του. Οδήγησε επιτυχώς τη Eurostar από μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία είδε το 95% της δραστηριότητάς της σε αναμονή για 15 μήνες, και δημιούργησε επίσημα τη νέα επιχειρηματική μας δομή. Ευχαριστούμε επίσης τον Bertrand Gosselin, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thalys από το 2019, για το έργο του στη διαχείριση της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της κρίσης και για τη σημαντική συμβολή του στη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας».

Έχοντας 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο Όμιλος Eurostar λέει ότι η Cazenave «θα φέρει σημαντική τεχνογνωσία, ενέργεια και όραμα για να κάνει τον όμιλο και τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας επιτυχία για τους πελάτες και τους συναδέλφους της».

Ενώ υπηρετούσε ως συνεργάτης στην εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Oliver Wyman τα τελευταία δύο χρόνια, η Cazenave εργάστηκε στη γαλλική και ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών και υπηρεσιών, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική και τον μετασχηματισμό στον σιδηροδρομικό τομέα. Πριν από αυτό ήταν στέλεχος στην SNCF, κατέχοντας μια σειρά από θέσεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της διευθύντριας της TGV Atlantique και της διευθύντριας οικονομικών, στρατηγικής και νομικών υποθέσεων στην SNCF Voyageurs.

Η Cazenave έχει επίσης μια σειρά σημαντικών μη εκτελεστικών ρόλων, με εστίαση και ενδιαφέρον στην ισότητα των φύλων και στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, δύο τομείς που θα συνεχίσει να προωθεί στον Όμιλο Eurostar.

«Με την ισχυρή εμπειρία της, η Gwendoline Cazenave θα συνεχίσει να ενώνει με επιτυχία το Eurostar και την Thalys, προωθώντας την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ευρώπη και δημιουργώντας μια επιχείρηση που θα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση της βιώσιμης κινητικότητας», λένε οι Fanichet και Krakovitch. «Η φιλοδοξία είναι η μεταφορά 30 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως μέσα σε 10 χρόνια με ένα μόνο εμπορικό σήμα, τη Eurostar, με την αριστεία στην εξυπηρέτηση πελατών στο επίκεντρό της. Προσφέροντας στους επιβάτες το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο υψηλής ταχύτητας στη Δυτική Ευρώπη, η συνδυασμένη επιχείρηση θα επιταχύνει την ανάκαμψη τόσο της Eurostar όσο και της Thalys από την πανδημία».

railjournal.com

/sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ