2022-08-31 17:58:16
Φωτογραφία για Τρένο – τζετ θα διασχίζει τον Καναδά
Η καναδική νεοφυής εταιρεία TransPod βασιζόμενη στην τεχνολογία των αποκαλούμενων υπερηχητικών τρένων (hyperloop) © youtube

Η καναδική νεοφυής εταιρεία TransPod βασιζόμενη στην τεχνολογία των αποκαλούμενων υπερηχητικών τρένων (hyperloop) ανακοίνωσε ότι σχεδίασε ένα νέου τύπου τρένο που αξιοποιεί διάφορες επαναστατικές τεχνολογίες για τη δημιουργία ενός υβρίδιου τρένου και αεροσκάφους τύπου τζετ. 

Οι δημιουργοί του τρένου το έχουν ονομάσει FluxJet και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος χωρίς… φτερά. Το τρένο αυτό θα ενσωματώνει τεχνολογίες που αξιοποιούν ένα νέο πεδίο της φυσικής (veillance flux) στον τομέα του μαγνητισμού. Το FluxJet θα είναι ένα ηλεκτρικό τρένο μαγνητικής αιώρησης που θα κινείται με ταχύτητες άνω των χιλίων χλμ./ώρα.

Το FluxJet θα μπορεί να μεταφέρει 56 επιβάτες με πρόβλεψη και για άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Θα διαθέτει επίσης βαγόνια μεταφοράς φορτίων με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους δέκα τόνων. Στόχος είναι να δημιουργηθούν σταθμοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις και σημαντικές για διαφόρους λόγους περιοχές του Καναδά και τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται αν τελικά υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο κάθε δύο λεπτά.

powergame.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ