2022-09-02 07:37:20
Φωτογραφία για Το προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου ετοιμάζεται για την μεγάλη ημέρα
Λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη ημέρα των Εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου, και οι εργασίες πυρετωδώς ολοκληρώνονται δια να ετοιμαστεί το ιερό προσκύνημα.

«Το έργο αυτό είναι τρανή απόδειξη-επιβεβαίωση της ζώσας παρουσίας του Οσίου Νικηφόρου στην επί γης πατρίδα Του, το Συρικάρι Κισάμου, τον άσημο και άγνωστο αυτό τόπο που ο Όσιος μας θέλησε να τον κάνει γνωστό και ξακουστό στα πέρατα της οικουμένης», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος σε επίσκεψή του στο προσκύνημα, αφού ευχαρίστησε τον επιτετραμμένο- υπεύθυνο του προσκυνήματος Παν. Αρχ. π. Χρύσανθο δια τον πολύ κόπο και μόχθο του, μίλησε με τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας, από τον οποίο ζήτησε την τήρηση, σε απόλυτο βαθμό, των δεσμεύσεων παράδοσης του έργου, χωρίς καθυστερήσεις οι οποίες θα δυσκολέψουν τα όσα μεγάλα και ιερά έχουν προγραμματιστεί δια τις επικείμενες ημέρες των εγκαινίων, καθώς όπως είπε ήδη ο χρόνος έχει παρέλθει.


Καλωσόρισε ομάδα προσκυνητών που είχαν έλθει από την Ανατολική Κρήτη και αναφέρθηκε εις το μεγάλο πνευματικό γεγονός των εγκαινίων την προσεχή Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός των εγκαινίων, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου τα Ιερά Εγκαίνια και η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Ακόμη, από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ως και όλη την πρώτη εβδομάδα μετά τα εγκαίνια καθημερινά θα τελείται Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας και το εσπέρας Εσπερινός και Ιερά Παράκλησης του Οσίου.

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ