2022-09-09 15:20:04
Φωτογραφία για Οι τελευταίες στιγμές της Βασίλισσας Ελισάβετ—Ποιοι ήταν στο πλευρό της;
Λεπτομέρειες από τις τελευταίες ώρες της βασίλισσας Ελισάβετ φέρνει στο φως η Daily Mail.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στο παλάτι Μπάλμοραλ, έχοντας στο προσκεφάλι της τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της.

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος και η αδελφή του πριγκίπισσα Άννα, που ήδη βρίσκονταν στη Σκωτία κατάφεραν να βρεθούν δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ τις τελευταίες της στιγμές. Αντίθετα ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του Σοφία και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αν και έσπευσαν στη Σκωτία, φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ όσο ήταν εν ζωή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τελευταίος έφτασε στο παλάτι του Μπάλμοραλ ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος φέρεται να πέρασε την πύλη του στις 10 το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 1,5 ώρα, δηλαδή, μετά την δημόσια ανακοίνωση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Στο παλάτι του Μπάλμοραλ στη Σκωτία βρέθηκε πρώτη η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσα Άννα, η οποία εκτελούσε βασιλικά καθήκοντα σε εκδηλώσεις στη γύρω περιοχή.

Ο Κάρολος ταξίδεψε στη Σκωτία με το ελικόπτερο της βασίλισσας Ελισάβετ το οποίο απογειώθηκε στις 8:48 το πρωί της Πέμπτης για να τον παραλάβει από το Dumfries House προκειμένου τελικά να φτάσει στο παλάτι του Μπάλμοραλ στις 12:27 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκεί μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο και η σύζυγός του, Καμίλα, η οποία θα φέρει πλέον τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Στη συνέχεια ένα τζετ μετέφερε στη Σκωτία τον πρίγκιπα Έντουαρντ, τη σύζυγό του, την οποία η 96χρονη μονάρχης θεωρούσε ως δεύτερη κόρη της, και τον πρίγκιπα Άντριου. Μαζί τους στο ίδιο αεροσκάφος βρέθηκε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Σκωτία στις 18:00 με τους στενούς συγγενείς της βασίλισσας Ελισάβετ να περνάνε την πύλη του παλατιού του Μπάλμοραλ στις 19:06, περίπου, δηλαδή, μισή ώρα μετά την ενημέρωση που είχε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, ότι η 96χρονη μονάρχης πέθανε.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ