2022-09-18 00:40:03
Φωτογραφία για DIY  Έπιπλα εσωτερικού χώρου από παλιά ...ποδήλατα



Πολύ ξεχωριστός τρόπος για να ...ανακυκλώσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό σας ποδήλατο δημιουργώντας DIY έπιπλα, πολύ ιδιαίτερα τραπέζια - κονσόλες, μπάρ ή έπιπλα μπάνιου, κατάλληλα όχι μόνο για ιδιωτικούς αλλά και για επαγγελματικούς χώρους. 

Σε όλες τις κατασκευές αυτής της μορφής το ποδήλατο, χωρίς την σέλα και το τιμόνι του, αποτελεί τον βασικό σκελετό των επίπλων πλαισιωμένο από ένα ξύλο-ράφι ως κεντρική επιφάνεια. 

Η στερέωση - σταθεροποίηση του ποδηλάτου μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την χρήση και το συνολικό βάρος που πρόκειται να δεχθεί, αλλά και το πόσο ορατές προτιμά κανείς να είναι οι βάσεις στήριξης. 

Ο πιο απλός και ασφαλής τρόπος είναι το βίδωμα του ξύλου  στα σημεία από τα οποία θα αφαιρεθεί η σέλα και το τιμόνι του ποδηλάτου αλλά και στον τοίχο με μεταλλικές γωνίες. 


Στο ξύλο μπορεί να προστεθεί επιπλέον στήριξη στα δύο άκρα με μεταλλικούς σωλήνες. 

Αν το το επάνω μέρος της κατασκευής είναι απολύτως σταθερό, τότε και οι ρόδες παραμένουν ....ακούνητες ή και αν ελαφρά μετακινηθούν δεν απειλείται η σταθερότητα του ξύλου και των αντικειμένων που θα έχουν τοποθετηθεί σε αυτό.  

Ένας άλλος τρόπος στήριξης είναι αυτός κατά τον οποίο το ξύλο της κεντρικής επιφάνειας βιδώνεται στα σημεία που βρισκόταν η σέλα και το τιμόνι του ποδηλάτου και με την προσθήκη μεταλλικών - σιδερένιων ποδιών μετατρέπετα σε ένα κανονικό τραπέζι - κονσόλα, που ανάμεσα στις βάσεις στήριξης παρεμβάλλεται το ποδήλατο. 

Μεταλλικό πλαίσιο μπορεί να τοποθετηθεί και περιμετρικά της επιφάνειας του ξύλου, αν σε αυτό πρόκειται να τοποθετηθούν μεγάλου μεγέθους εύθραστα αντικείμενα. 

Παρόμοιος τρόπος και αυτός κατά τον οποίο βαριές μεταλλικές βάσεις στήριξης, στο κατάλληλο σχήμα,  σταθεροποιούν ταυτόχρονα και το ξύλο και το ποδήλατο. 

Τα μεταλλικά μέρη του ποδηλάτου μπορούν ασφαλώς και να βαφτούν με χρώμα σε σπρέϊ

Ακόμη πιο ιδιαίτερης όψης τραπέζια - κονσόλες αυτού του τύπου μπορούν να δημιουργηθούν και με μεμονωμένες σιδερένιες ρόδες και ακατέργαστο ή και ανακόνιστου σχήματος ξύλο. 

Αντί για ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί γυαλί, το οποίο με ειδική κόλλα ή διάφανη σιλικόνη προσαρτάται στο ποδήλατο, ακόμη και χωρίς να αφαιρεθούν σέλα και τιμόνι. 

Ανεξάρτητα από τον τρόπο στήριξης πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα έπιπλα, ιδανικά για μοντέρνους και νεανικούς χώρους, που αποτελούν επί της ουσίας μιας μορφής ευφάνταση "εικαστική" παρέμβαση στον χώρο που θα τοποθετηθούν. 

Με τον ίδιο τρόπο στην κεντρική επιφάνεια μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να προσαρμοστεί εφαπτόμενος του ξύλου νιπτήρας, μετατρέποντας έτσι ένα παλιό ποδήλατο σε ένα εντελώς ξεχωριστό ...έπιπλο μπάνιου.  

Μεταλλικά καλάθια, κανονικά ψάθινα καλάθια ή και ξύλινα κουτιά μπορούν να προστεθούν και να λειτουργούν όχι μόνο διακοσμητικά αλλά και ως ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι. 

Ο κατασκευές αυτής της μορφής απαιτούν ασφαλώς το ξύλο να είναι πολύ πιο χοντρό και ανθεκτικό, ώστε χωρίς πρόβλημα να αντέχει το βάρος του νιπτήρα, ενώ εκτός από το ξύλο και ο σκελετός του ποδηλάτου θα πρέπει -από το κέντρο κάθε ρόδας- να στηριχθεί στον τοίχο με μεταλλικές βάσεις. 

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται επί της ουσίας σε δύο στάδια. 

Στο πρώτο το ξύλο, ο νιπτήρας και τα σιφόνια αποχέτευσης προσαρμόζονται στον τοίχο με τον συνήθη τρόπο και στο κατάλληλο ύψος ώστε στο δεύτερο στάδιο να τοποθετηθεί ο σκελετός του ποδηλάτου και να στερεωθει - βιδωθεί στο κάτω μέρος του ξύλου και στον τοίχο. 

Ειδικά σαν έπιπλο μπάνιου μια τέτοια κατασκευή είναι περισσότερο κατάλληλη για εξοχικά, για πολύ μοντέρνα σπίτια αλλά και για επαγγελματικούς χώρους, τουαλέτες καταστημάτων εστίασης κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ