2022-10-01 08:12:09
Φωτογραφία για Από ένα παλιό γραφείο σε ένα μοντέρνο έπιπλο
Το βάψιμο επίπλων σε δύο ή και περισσότερες αποχρώσεις είναι ένας απλός τρόπος για να αποκτήσουν πολύ ιδιαίτερη όψη κάθε τύπου παλιά - φθαρμένα κομμάτια. Ειδικά σε απλού σχεδιασμού τραπέζια, γραφεία κλπ και γενικά σε μη ογκώδη έπιπλα αποτελούμενα από μικρές επιφάνειες οι διχρωμίες - τριχρωμίες λειτουργούν ακόμη πιο καλαίσθητα,  χωρίς να γίνονται οπτικά "κουραστικές.

Στο συγκεκριμένο, ένα παλιό και ήδη βαμμένο γραφείο, η διαδικασία ...μεταμόρφωσής του ξεκινά με το τρίψιμο του ξύλου με τριβείο ώστε από την κεντρική επιφάνεια να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του ήδη υπάρχοντος χρώματος. 

Αυτό είναι ένα στάδιο που κατά το βάψιμο επίπλων με χρώματα κιμωλίας μπορεί και να παραληφθεί, όμως σε έπιπλα που έχουν βαφτεί αρκετές φόρες, στις περιπτώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί γυαλιστερά ή και ακατάλληλα για ξύλο χρώματα, το τρίψιμο συμβάλλει σημαντικά στην τελική υφή και αισθητική του αποτέλεσματος. 


Μετά το τρίψιμο και το καθάρισμα της σκόνης η κεντρική επιφάνεια και τα πόδια του γραφείου βάφονται με σκούρο γκρι, ενώ η πρόσοψη των συρταριών με λευκό χρώμα. 

Με προστατευτική ταινία βαψίματος διαχωρίζεται-οριοθετείται στην πρόσοψη των συρταρίων το τμήμα που τελικώς θα παραμείνει λευκό, ενώ το υπόλοιπο βάφεται με μεταλλικό χρυσαφί χρώμα. 

Αφού αφαιρεθούν οι ταινίες θα πρέπει το σύνολο του επίπλου να περαστεί με κερί (αν βεβαίως για το βάψιμό του έχουν χρησιμοποιηθεί χρώματα κιμωλίας). 

Στην τελική όψη επίπλων με ντουλάπια - συρτάρια καθοριστικό ρόλο έχουν και τα πομολάκια που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ και η αλλαγής χρήσης είναι ένας απλός τρόπος για να αξιοποιηθούν παλιά-φθαρμένα έπιπλα. Για παράδειγμα ένα έπιπλο αυτής μορφής εκτός από κανονικό γραφείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τραπέζι - κονσόλα, έπιπλο εισόδου, τουαλέτα κρεβατοκάμαρας κλπ.


soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ