2022-10-04 22:13:23
Φωτογραφία για Η Ισπανία θα διατηρήσει τις δωρεάν σιδηροδρομικές συνδρομές και το 2023
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επεκτείνει τα δωρεάν εισιτήρια τρένων για περιφερειακά και προαστιακά τρένα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2023 για να συνεχίσει να υποστηρίζει την αγοραστική δύναμη ενόψει της αύξησης των τιμών.

Το σχέδιο, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου, θα διατηρηθεί «το επόμενο έτος», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομικών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο, προσθέτοντας ότι  η χρηματοδότησή του φτάνει τα «700 εκατομμύρια ευρώ» (698 δολάρια).

Αυτό θα επιτρέψει "σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τις οικογένειες" και "προστασία από τον πληθωρισμό", εκτός από την προώθηση της ανάπτυξης "βιώσιμης κινητικότητας", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη Renfe, την ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων, 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει δωρεάν σιδηροδρομική κάρτα από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτό το νούμερο δείχνει ότι το σχέδιο «δουλεύει», είπε η υπουργός Μεταφορών, Ρακέλ Σάντσεθ, η οποία δήλωσε ότι στόχος της είναι να φτάσει τα δύο εκατομμύρια δωρεάν περάσματα μέχρι το τέλος του 2022.

Αυτό το μέτρο, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους Ισπανούς να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί για τα αυτοκίνητά τους, ισχύει για όλα τα προαστιακά τρένα σε μεγάλες πόλεις, όπως η Μαδρίτη, η Σεβίλλη και η Βαρκελώνη, καθώς και για τα τρένα μεσαίας απόστασης.

rfi.fr/es

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ