2022-10-05 19:40:58
Φωτογραφία για Ψάχνετε για ένα διαφορετικό μήνα του μέλιτος; Δοκιμάστε το τρένο Iron Ore
Ένα ζευγάρι νιόπαντρων Κροατών, ο Kristijan Ilicic και ο Andrea Trgovcevic Ilicic, αποφάσισαν να περάσουν το μήνα του μέλιτος με έναν πολύ μοναδικό τρόπο: στο τρένο Iron Ore. Το τρένο, που τρέχει από το Zouérat στο Nouadhibou, στη Μαυριτανία, και μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρένα στον κόσμο, με μήκος σχεδόν 2.500 μέτρα.

Το αποκορύφωμα του ταξιδιού ήταν μια φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε πάνω από τα βαγόνια του τρένου που θα δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο άλμπουμ φωτογραφιών γάμου. Ο Kristijan και ο Andrea είναι ταξιδιωτικοί bloggers και έχουν ήδη επισκεφτεί πάνω από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Το τρένο Iron Ore

Η οδήγηση με το τρένο μέσα από την έρημο της Μαυριτανίας έχει γίνει κάπως μια ιεροτελεστία για πολλούς ταξιδιωτικούς μπλόγκερ. Ήδη το 2016, ο Ρουμάνος φωτογράφος George Popescu πέρασε 40 ώρες στο τρένο Iron Ore. Είναι ενδιαφέρον ότι η σιδηροδρομική γραμμή μήκους 704 χιλιομέτρων στην οποία κινείται το τρένο είναι η μοναδική στη χώρα.


Το τρένο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα από τα ορυχεία στην έρημο γύρω από το Zouérat στο λιμάνι του Nouadhibou, στην ακτή του Ατλαντικού της Μαυριτανίας. Κάθε ταξίδι διαρκεί 20 ώρες και το τρένο κινείται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και εξαιρετικά χαμηλές τη νύχτα, με αμμοθύελλες να το χτυπούν πιο συχνά. Δεν υπάρχει εισιτήριο για αγορά για το ταξίδι. Ωστόσο, οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν εδώ και καιρό ως μέσο μαζικής μεταφοράς. Στην πραγματικότητα μπορούν να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν όπως θέλουν.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ