2022-10-06 17:00:08
Φωτογραφία για ΕΡΤ2: Οι πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου
Παράθυρο στον πολιτισμό και στην ποιοτική ψυχαγωγία, για όλες τις ηλικίες ανοίγει το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Οκτωβρίου η ΕΡΤ2 με πρεμιέρες, αλλά και νέα επεισόδια εκπομπών που έχουν ήδη αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό.

Πάρτε θέση στον καναπέ του σπιτιού σας ή όπου αλλού θέλετε και συντονιστείτε με την ΕΡΤ2.

Στις 13:00, κάθε Σάββατο και Κυριακή, δώστε ραντεβού με την εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» που έρχεται και φέτος στην ΕΡΤ2 με καινούργια «πικάντικα» επεισόδια. Ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Λαγός, από την αγαπημένη του κουζίνα έρχεται να μοιράσει γενναιόδωρα στους τηλεθεατές τα μυστικά και την αγάπη του για τη δημιουργική μαγειρική. Καλεσμένοι οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Βραχάλη και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 18:00, η εκπομπή «Κάτι γλυκό» με τον pastry chef Κρίτωνα Πουλή με νέα επεισόδια έρχεται να κάνει την καθημερινότητά μας πιο γευστική και σίγουρα πιο γλυκιά
. Πρωτότυπες συνταγές, γρήγορες λιχουδιές, υγιεινές εκδοχές γνωστών γλυκών και λαχταριστές δημιουργίες θα παρελάσουν από τις οθόνες μας και μας προκαλούν όχι μόνο να τις θαυμάσουμε, αλλά και να τις παρασκευάσουμε Μαζί με τους συνεργάτες του Λένα Σαμέρκα και Αλκιβιάδη Μουτσάη φτιάχνουν αρχικά μία μεγάλη και «δυσκολότερη» συνταγή και στη συνέχεια μία δεύτερη, πιο σύντομη και «ευκολότερη».

Στις 20:55, κάθε Σάββατο και Κυριακή, η νέα εκπομπή «Η Λέσχη του Βιβλίου» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης μάς συστήνει κλασικά έργα που σφράγισαν την ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος με τον αφηγηματικό τους κόσμο, τη γλώσσα και την αισθητική τους. Από τον Όμηρο και τον Σαίξπηρ, μέχρι τον Ντοστογιέφσκι, τον Προυστ και τη Βιρτζίνια Γουλφ, τα προτεινόμενα βιβλία συνιστούν έναν οδηγό ανάγνωσης για όλους, μια «ιδανική βιβλιοθήκη» με αριστουργήματα που ταξιδεύουν στον χρόνο και συνεχίζουν να μας μαγεύουν και να μας συναρπάζουν.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 22:00, «Η αυλή των χρωμάτων», η επιτυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ2 που αγαπήθηκε και απέκτησε φανατικούς τηλεθεατές, συνεχίζει και φέτος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το μουσικό της «ταξίδι» στον χρόνο. Ένα ταξίδι που και φέτος θα κάνουν παρέα η εξαιρετική, φιλόξενη οικοδέσποινα, Αθηνά Καμπάκογλου και ο κορυφαίος του πενταγράμμου, σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Χρήστος Νικολόπουλος.

Η νέα σεζόν αρχίζει με ένα αφιέρωμα σ’ έναν μεγάλο λαϊκό, από τους τελευταίους αυθεντικούς ερμηνευτές που έχουν μείνει και κρατά ψηλά το τραγούδι: τον Γιώργο Μαργαρίτη.  Τα κομμάτια του αποδίδουν ο ίδιος και ο ταλαντούχος, αξιοπρόσεκτος σε φωνή και παρουσία, Λούκας Γιώρκας, καθώς και οι εξαιρετικές ανερχόμενες με τις εκφραστικές φωνές τους, Δήμητρα Μπουλούζου και Στεφανία Γατσάκου.

Ακόμη, στην παρέα παραβρίσκονται: ο συγγραφέας, στιχουργός, καλλιτεχνικός επιμελητής της «Αυλής», Κώστας Μπαλαχούτης, που υπογράφει τη βιογραφία του πηγαίου λαϊκού βάρδου με τίτλο «Γιώργος Μαργαρίτης: Ο Λαϊκός Τραγουδιστής». Το ιστορικό ραδιοφωνικό δίδυμο -εδώ και 24 χρόνια- Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος, οικοδεσπότες της βραδινής εκπομπής της ΕΡΤ1, «Αυτός και ο άλλος», και η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά που έρχεται από τη συμπρωτεύουσα για να τιμήσει και να μιλήσει για τον σπουδαίο τραγουδιστή.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 18:00, αρχίζει ο τρίτος κύκλος επεισοδίων της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» με τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη. Η εκπομπή που αναδεικνύει την ουσιαστική σύνδεση φιλοζωίας και ανθρωπιάς, αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων.

Στο νέο επεισόδιο ταξιδεύουμε στην Κοπεγχάγη για να συναντήσουμε εκατοντάδες τετράποδα ελληνόπουλα, πρώην αδεσποτάκια, που υιοθετήθηκαν στη Δανία και πλέον ζουν ασφαλή και ευτυχισμένα με τους ανθρώπους τους.

Περάστε το βράδυ της Κυριακής με τη νέα περιπετειώδη δραματική μίνι σειρά μυστηρίου «Ό,τι λάμπει» (The Luminaries), που θα προβάλει στις 21:00 η ΕΡΤ2, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Μεταφερόμαστε στη Νέα Ζηλανδία, στη δεκαετία του 1860, στην εποχή όπου κυριαρχεί το κυνήγι του χρυσού, καθώς και η ανθρώπινη απληστία. Φόνοι, έρωτες και εκδίκηση αποτελούν τα συστατικά της μίνι σειράς, όπου ένας άντρας και μια γυναίκα ταξιδεύουν έως εκεί από την άλλη άκρη του κόσμου για να βρουν την τύχη τους.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ