2022-10-14 06:53:47
Φωτογραφία για Στη Γερμανία αναζητούν το διάδοχο εισιτήριο των 9 ευρώ
Το εισιτήριο των 9 ευρώ, το οποίο αγοράστηκε εκατομμύρια φορές, επέτρεπε τα ταξίδια σε όλη τη Γερμανία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα συζητείται ένας διάδοχος.

Νικόλαος Σκριτλής

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων πασχίζουν να βρουν έναν διάδοχο του εισιτηρίου των 9 ευρώ για τις τοπικές μεταφορές.

Ένα εισιτήριο για 49 ευρώ το μήνα θεωρείται μια πιθανή επιλογή. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Τα ζητήματα χρηματοδότησης δεν είχαν αποσαφηνιστεί.

Η πρόεδρος των υπουργών των κρατιδίων, η γερουσιαστής της Βρέμης Maike Schaefer (Πράσινοι), δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur ότι η πλειοψηφία των κρατιδίων είχε προηγουμένως ταχθεί υπέρ ενός πιθανού εισιτηρίου των 49 ευρώ σε μια ομάδα εργασίας. Συζητήθηκε επίσης πότε και πώς θα μπορούσε να καταστεί εφικτή η έκδοση ενός τέτοιου εισιτηρίου.

Στόχος: Υψηλό ποσοστό νέων πελατών


Ωστόσο, η διάσκεψη θα ασχοληθεί επίσης με την επείγουσα αύξηση των κονδυλίων περιφερειοποίησης και τη συγχρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τις υψηλές τιμές ενέργειας.

“Ένα εισιτήριο χαμηλού κόστους που ισχύει σε όλη τη Γερμανία δεν έχει καμία οικονομική ανακούφιση για τους ανθρώπους ή για την ανατροπή των μεταφορών και, συνεπώς, για το κλίμα, εάν τα ομόσπονδα κρατίδια πρέπει να κλείσουν διαδρομές και να ακυρώσουν υπηρεσίες στο μέλλον λόγω έλλειψης χρηματοδότησης”, δήλωσε ο Schaefer.

Ένα έγγραφο-κλειδί μιας ομάδας εργασίας για το συνέδριο αναφέρει ότι το εισιτήριο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο από την αρχή στην τιμή των 49 ευρώ σε ετήσια συνδρομή. Αυτή η τιμή εκκίνησης θα οδηγούσε σε υψηλό ποσοστό νέων πελατών και θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο κλίμα.

Το εισιτήριο θα ισχύει σε παγγερμανικό επίπεδο. Το έγγραφο τέθηκε στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur, το οποίο ανέφεραν πρώτα η “Rheinische Post” και η πύλη “The Pioneer”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο για εισιτήριο 49 ευρώ ή άλλο μοντέλο.

Τα ομόσπονδα κρατίδια θέλουν περισσότερα χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Τα ομόσπονδα κρατίδια θέλουν γενικά περισσότερα χρήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση των τοπικών μεταφορών, επίσης λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, είχαν αποφασίσει να μην αποφασίσουν για τη συνέχεια μέχρι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματά τους με μια προσφορά.

Τα ομόσπονδα κρατίδια επιθυμούν την αύξηση των λεγόμενων κονδυλίων περιφερειοποίησης κατά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ από φέτος.

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να αυξήσει τα κονδύλια κατά 1,65 δισ. ευρώ το 2022 και το 2023 λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Η περιβαλλοντική ένωση ζητά ένα διάδοχο εισιτήριο για 29 ευρώ

Οι ενώσεις κάλεσαν τη διάσκεψη των υπουργών Μεταφορών να βρει λύση. “Η ομοσπονδιακή και τα κρατίδια υποσχέθηκαν στους πολίτες ένα διάδοχο εισιτήριο και πρέπει τώρα επιτέλους να τηρήσουν την υπόσχεσή τους”, ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Συμμαχίας υπέρ του σιδηροδρόμου, Dirk Flege.

“Ο κόσμος θέλει ένα φθηνό εισιτήριο για το κλίμα που να ισχύει σε παγγερμανικό επίπεδο, και οι τρεις μήνες ισχύος του εισιτηρίου των 9 ευρώ το απέδειξαν αυτό”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκτελεστικός διευθυντής της Deutsche Umwelthilfe, Jürgen Resch.

Όπως και η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace πριν από αυτόν, κάλεσε για ένα διάδοχο εισιτήριο προς 29 ευρώ.

Το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG) ζήτησε περισσότερο προσωπικό και νέα τρένα στο “Redaktionsnetzwerk Deutschland” (Τετάρτη).

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ