2022-10-30 20:25:37
Φωτογραφία για Τρεις ανεξάρτητοι χώροι σε 27τμ
Η εκμετάλλευση του ύψους με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση του κάθε χώρου μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε όλες τις κλίμακες. Με ψηλά έπιπλα αποθήκευσης, πρόσθετα ντουλάπια σε μεγάλο ύψος, ειδικές κατασκευές κλπ ή ακόμη και με την δημιουργία ενός πρόσθετου δωματίου - παταριού όπως στο συγκεκριμένο studio. Μια εξαιρετική αρχιτεκτονική παρέμβαση, που βεβαίως την επιτρέπει ο ιδιαίτερα ψηλοτάβανος χώρος, και  με αποτέλεσμα την δημιουργία τριών ανεξάρτητων χώρων σε μόλις 27τμ! 

Στον ενιαίο αρχικά χώρο, μετά το γκρέμισμα του μοναδικού εσωτερικού τοίχου που διαχώριζε το σημείο του μπάνιου, δημιουργήθηκε ξύλινο "πατάρι" που εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές χρήσεις, στην νέα διαμόρφωση του σπιτιού.

Η οροφή του δημιουργεί το δάπεδο του υπερυψωμένου υπνοδωματίου, οι δύο του πλευρές, μετά την επένδυση με γυψοσανίδα, δημιουργούν έναν γωνιακό τοίχο που απομονώνει τον χώρο της κουζίνας από αυτόν του καθιστικού, ενώ στο κάτω μέρος του παταριού έχει διαμορφωθεί το νέο μπάνιο και μια εντοιχισμένη ντουλάπα. 


Η διαμόρφωση της ξύλινης σκάλας με τρόπο που η προς το καθιστικό πλευρά της να χρησιμοποιείται ως ραφιέρα λειτουργεί είναι όχι μόνο ιδιαίτερα λειτουργική αλλά και αισθητικά πολύ ιδιαίτερη.

Το ενιαίο ξύλινο δάπεδο, το λευκό σε όλες τις μεγάλες επιφάνειες και το κοντράστ που δημιουργεί με την γκρι κουζίνα όπως και ο φυσικός φωτισμός μέσω των μεγάλων παραθύρων είναι επίσης βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην όλη ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Ταυτόχρονα τα παλιά ξύλινα δοκάρια της οροφής, η εμφανής σιδηροδοκός στον χώρο  ύπνου και η χρήση μοντέρνου ύφους μικρών βοηθητικών επίπλων και αντικειμένων δημιουργούν ένα σύνολο νεανικής και απόλυτα σύγχρονης αισθητικής, που λειτουργικά εξυπηρετεί άνετα τις ανάγκες ενός ατόμου σε μόλις 27τμ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος των φωτογραφιών του archidvisor.com είναι η ανάδειξη της αξιοποίησης και του ...τελευταίου τμ με την νέα εσωτερική διαμόρφωση ενώ διακόσμηση - εξοπλισμός είναι καθαρά ενδεικτικά, αφού ο χώρος παρά το μικρό του μέγεθος χωρά και περισσότερα έπιπλα - στοιχεία και σε διαφορετική διάταξη.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

archidvisor.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ