2022-11-10 08:29:20
Φωτογραφία για Γιατί ο «Μαέστρος» μπαίνει  στο Netflix;



 

Το επίπεδο παραγωγής, η πλοκή, το γεγονός ότι εκτυλίσσεται στο πανέμορφο νησί των Παξών και το υψηλό μπάτζετ ήταν οι παράγοντες που έδωσαν στο «Maestro» το χρυσό εισιτήριο για την ταινιοθήκη του Netflix.



Η επαφή των υπευθύνων της πλατφόρμας streaming και της ομάδας του Mega ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ τους είχαν ανοίξει αρκετούς μήνες νωρίτερα, με αφορμή τη σειρά «Σκοτεινός δρόμος», που είχε επίσης παρουσιαστεί σε στελέχη της πλατφόρμας. Κάποιοι είχαν ταξιδέψει τότε στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και οι υπεύθυνοι του ελληνικού καναλιού τούς είχαν κάνει λόγο και για τη φιλόδοξη παραγωγή που ετοίμαζε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και είχε μόλις ξεκινήσει γυρίσματα. Στις αρχές του καλοκαιριού πύκνωσαν οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές και, αφότου η ομάδα του Netflix παρακολούθησε υλικό από τα γυρίσματα, αλλά και ένα rough cut του πρώτου επεισοδίου, ελήφθη η απόφαση για την επίσημη κατάθεση πρότασης για απόκτηση σε παγκόσμιο επίπεδο των δικαιωμάτων προβολής του «Maestro».



Οι συζητήσεις για τις λεπτομέρειες της εμπορικής συμφωνίας ξεκίνησαν όταν δόθηκαν για review και τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς και αφού το Netflix «έτρεξε» τις δικές του έρευνες, που έδειξαν ότι η τηλεοπτική επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη θα γινόταν δεκτή με ενθουσιασμό από το ελληνικό κοινό – όπερ και εγένετο: το τρίτο επεισόδιο της σειράς είχε σχεδόν 1.800.000 τηλεθεατές, ενώ η απήχησή του στα σόσιαλ μίντια ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες. Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση διαδραμάτισε και το υψηλό μπάτζετ της σειράς – σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΟΜΕ, το συνολικό κόστος πλησιάζει τα 2,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάτι περισσότερο από 250.000 ευρώ το επεισόδιο.



«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μια σειρά που σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, εχέγγυο για την ποιότητα και την επιτυχία της. Είναι πολύ σχολαστικός στο κομμάτι της παραγωγής, γνωρίζαμε λοιπόν ότι θα είναι κάτι ακριβό, αλλά value for money. Φτιάξαμε λοιπόν ένα οικονομικό μοντέλο που θα προσπαθούσαμε με την αρχική μετάδοση, την πώληση στο εξωτερικό και την ενίσχυση του ΕΚΟΜΕ να είναι βιώσιμο και, παράλληλα, να αποδείξουμε ότι μπορούν να γίνουν τέτοιες σειρές», σημειώνει ο διευθυντής προγράμματος του Mega, Κώστας Σούσουλας, και τονίζει ότι «είναι σημαντικό να ταξιδεύουν οι σειρές μας στο εξωτερικό, γιατί ανοίγουν ένα δρόμο για την ελληνική παραγωγή».



«Η επιτυχία είναι συνολική», δηλώνει ο Στέλιος Κοτιώνης, CEO της εταιρείας παραγωγής της σειράς, Foss Productions. «Το “Maestro” ήταν μεγάλη πρόκληση και για εμάς και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια σειρά που θα αφήσει εποχή. Φαίνεται ότι τελικά το πετύχαμε. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ότι βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι που αγάπησαν αυτό το πρότζεκτ και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», καταλήγει. Σε δήλωσή του ο κ. Παπακαλιάτης αναφέρει ότι ανυπομονεί «γι’ αυτό το ταξίδι». «Κρατάω το “Maestro” πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix», υπογράμμισε. Η σειρά θα διατεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω της πλατφόρμας στις 19 Δεκεμβρίου και θα κάνει διεθνή πρεμιέρα στις αρχές του 2023.



Πηγή: Μαρία Αθανασίου (Kathimerini)



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ