2022-11-14 18:53:56
Φωτογραφία για Όλα του γάμου… (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δύσκολα στην Αυτοδιοίκηση

 Οι «παράλληλες» εκλογές «δυναμιτίζουν» το «προοδευτικό μέτωπο»

Αν δεχθούμε ότι δεν θα έχουμε επίσπευση των εθνικών εκλογών και βάσει των όσων ακούμε από τα πρωθυπουργικά χείλη πάμε σε εκλογές στο τέλος περίπου της άνοιξης, τότε προκύπτει το εξής πρόβλημα.

Ο χρόνος που απομένει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι λίγος για να παίξουν τα κόμματα το ρόλο τους στη διαμόρφωση του προεκλογικού τοπίου, άσχετα αν δεν δίνουν πλέον χρίσματα… αλλά στηρίξεις.

Τα αυτοδιοικητικά στελέχη όμως δεν μπορούν να περιμένουν… και θέλουν σε κάποιο βαθμό τα πράγματα κάπως να σχηματοποιούνται και να ξεκαθαρίζουν. Στην κεντροαριστερά περισσότερο όμως γίνεται μεγάλη νίλα.

Γιατί, το ΠΑΣΟΚ θέλει -υποτίθεται αυτόνομη- πορεία και το αφήγημα λέει ότι δεν μπορεί πριν από τις εθνικές εκλογές να εμφανιστεί στις τοπικές κοινωνίες με κοινούς υποψηφίους με το ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως στην περίπτωση των περιφερειακών εκλογών που έχουν περισσότερο πολιτικό -κομματικό χαρακτήρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του θέλει τις συνεργασίες όντως αδύναμος σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, όμως τις θέλει, ως φαίνεται, με τους δικούς του όρους.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όμως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το είχαν κάνει αυτό στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όχι με μεγάλη επιτυχία, είναι αλήθεια.

Τώρα όμως υπάρχει και το νέο εκλογικό σύστημα, που στη θεωρία τουλάχιστον ευνοεί τέτοιες συνεργασίες πριν από τις εκλογές. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σήμερα, μέχρι τουλάχιστον να επιληφθεί και η ηγεσία των κομμάτων του θέματος, καταγράφονται κάποιες εντάσεις και αρκετές μουρμούρες μεταξύ των αμιγώς κομματικών και των αυτοδιοικητικών στελεχών του χώρου.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς σκόρερς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς σκόρερς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ