2022-11-14 18:21:26
Φωτογραφία για Στο Δήμο Πύργου  παραχωρείθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Ανεμοχωρίου
Στη κυριότητα του Δήμου Πύργου ανήκει πλέον ο πρώην σιδηροδρομικός σταθμός Ανεμοχωρίου, που στόχος είναι να αξιοποιηθεί ως εναλλακτικός περιβαλλοντολογικός τουριστικός προορισμός.

Χρήστος Ράπτης

Υπεγράφη η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου από την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. στον Δήμο Πύργου, από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου και τον Γενικό Γραμματέα της ΚοινΣΕπ «Ανιγριάδες Νύμφες» Γιώργο Σαραντόπουλο, στα κεντρικά γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Το επόμενο βήμα για τον Δήμο είναι η ανάδειξη του χώρου, με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΚοινΣΕπ στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Πύργου, με σκοπό την ανάδειξη του εναλλακτικού περιβαλλοντολογικού τουρισμού.

Πιστεύουμε ότι ο Σταθμός στο Ανεμοχώρι και ο ευρύτερος χώρος εκτός από ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο, έχει έντονο οικολογικό χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος που μπορεί να πάρει ζωντάνια, να δημιουργήσει μια κυψέλη πολιτισμού με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο».

in.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ