2022-11-14 20:25:17
Φωτογραφία για Έρχεται νέο πακέτο αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, τι πληρώνεται από τέλη Νοέμβρη έως Ιανουάριο

 



Οι ζημιές οι συγκεκριμένες έγιναν από το χαλάζι τον Ιούνιο. Η πρώτη δόση δόθηκε στις 31 Οκτωβρίου, αλλά πληρώθηκαν μόνο τα βαμβάκια και πάλι όχι όλα.

Εντός δυο-τριών εβδομάδων από σήμερα πρόκειται να καταβληθούν οι προκαταβολές αποζημιώσεων σε 183 βαμβακοπαραγωγούς από τις κοινότητες Γάζωρος, Νέα Πέτρα, Θολός του δήμου Νέας Ζίχνης για τις απώλειες από τη θεομηνία του Ιουνίου 2022, διαβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα μιλώντας στη βουλή, ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Οι εν λόγω αγρότες, είχαν μείνει εκτός της προκαταβολής των 35 ή 50 ευρώ, που δόθηκε στις 31 Οκτωβρίου, εξαιτίας του ότι πέρασε λανθασμένα στο σύστημα ότι οι ζημιές οφείλονταν σε ανεμοθύελλα και όχι χαλάζι. Προκαταβολές, θυμίζουμε, είχαν δοθεί στις 31 Οκτωβρίου, σε παραγωγούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, ύψους 4.911.299,42 ευρώ για 2.107 δικαιούχους ασφαλισμένους παραγωγούς.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού ΝΔ νομού Σερρών της ΝΔ, κας Φωτεινής Αραμπατζή, ανέφερε επίσης πως από τα τέλη Νοεμβρίου έως και τον Ιανουάριο εκτιμάται πως θα πληρωθούν αποζημιώσεις και στις υπόλοιπες καλλιέργειες (ελιές, αμυγδαλιές, καλαμπόκι, σιτάρι, ηλίανθος κ.λπ.), που επίσης υπέστησαν ζημιές-απώλειες την περίοδο του Ιουνίου, αναλόγως και πώς θα φθάνουν τα πορίσματα στον ΕΛΓΑ.

Μπίκας Αλέξανδρος   agrotypos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ