2022-11-14 20:48:40
Φωτογραφία για Όλοι την ήθελαν την φωτογραφία δίπλα στον Μητροπολίτη, “νοικοκυραίοι” και μη!

 



Αν κάτι μένει από το τελετουργικό των δύο τελευταίων ημερών με την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι πως κανείς δεν μπορεί να αποκρούσει την γοητεία που ασκεί η Εκκλησία, ανεξάρτητα τι λέει.

Με προϋπόθεση, ασφαλώς, να είναι κοντά στους… αρμούς της εξουσίας και να έχει κάποια υπεύθυνη θέση ή να επιθυμεί να αναλάβει κάποια τέτοια. Αν κάνεις ανέξοδες επαναστάσεις και αλλάζεις τον κόσμο από μακριά κάθε τόσο, εντάξει, μπορείς να χωρίσεις και το κράτος από την Εκκλησία, μπορείς να κάνεις κι ό,τι έκαναν κάποτε οι μπολσεβίκοι στους ιερωμένους στην Ρωσία…

Αν έχεις κυβερνήσει, όμως, ή κυβερνάς ή πρόκειται να κυβερνήσεις δεν μπορείς παρά να δεις ιστορικά την διασύνδεση της Εκκλησίας με την Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα τα περιγράφει μια χαρά και το Σύνταγμα, δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Οφείλεις να τα γνωρίζεις, είτε είσαι πιστός, είτε είσαι άθεος, είτε είσαι αγνωστικιστής.

Κάπως έτσι, λοιπόν, προχθές στο Μεσολόγγι και χθες στο Αγρίνιο, όλοι οι πολιτικοί και οι πολιτευτές που βρέθηκαν ή βρίσκονται ή θέλουν να βρεθούν κοντά στην εξουσία, ήταν εκεί. Για την ακρίβεια, όχι απλά ήταν εκεί αλλά έδωσαν και μάχη να είναι όσο πιο κοντά στον ενθρονιζόμενο γινόταν!

Σε όσο το πιο δυνατόν πιο επίκαιρη θέση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο! Είτε ήταν βουλευτές, είτε κάτι άλλο που το κόμμα τους αποδέχεται το πολίτευμα και την κοινωνία όπως είναι.

Αλλά και είτε ήταν κάποιοι που στις κομματικές συνεδριάσεις όπου συμμετέχουν ακούγονται ειρωνείες για την Εκκλησία, τους “νοικοκυραίους”(όπως υποτιμητικά τους λένε) και τους… κυρ-Παντελήδες, ασφαλώς…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ