2022-11-16 14:54:53
Φωτογραφία για Επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο...
Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Άκουσες τον «περιφερειάρχη» ή τον «δήμαρχο» να σου εξαγγέλλει «επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου»; Coolαρε! Ο χρόνος για τον «αποχαρακτηρισμό» του πλησίασε Αγαπητά μας Σιδηροδρομικά Νέα

Ενόσω αναμέναμε τις εξαγγελίες του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ και των εν Ελλάδι Σιδηροδρομικών Εταιριών για την επαναλειτουργία, ως νοητή επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου Πειραιά – Αθήνας – Κορίνθου, της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου, σαν «κεραμίδα» «έσκασαν» στο κεφάλι μας οι πομπώδεις εξαγγελίες του Δήμου Κορινθίων για «ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου πόλης»:

Υπεγράφη η σύμβαση - ΞΕΚΙΝΑ η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό ΟΣΕ Κορίνθου! - (korinthos.gr)

Δυο χρόνια πέρασαν ακριβώς από τότε που δόθηκε στη δημοσιότητα η ολοκληρωμένη μελέτη για το έργο αναβάθμισης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο


Σιδηροδρομικά Νέα: ΟΣΕ: Σε τροχιά επαναλειτουργίας το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου. (sidirodromikanea.blogspot.com)

η οποία όχι μόνο προέβλεπε ως σημείο αφετηρίας τον εν λόγω Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου πόλης, αλλά και κατασκευή εκεί του μηχανοστασίου – αμαξοστασίου, προκειμένου να σταυλίζονται οι συρμοί, αφού, προς το παρόν, παραμένει αμφίβολο εάν θα λάμβανε έγκριση ποτέ στο μέλλον και η επαναλειτουργία της γραμμής από το Άργος προς Τρίπολη, ώστε να αξιοποιούνται, για τον σκοπό αυτό, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μηχανοστασίου / αμαξοστασίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Τρίπολης.

Τα ίδια πάνω – κάτω έλαβαν χώρα και στην Καλαμάτα: συνεχείς εξαγγελίες, εν είδη βομβαρδισμού, για την (επανα) δρομολόγηση προαστιακού τραίνου από την Καλαμάτα προς Μεσσήνη και (πρώην) ΤΕΙ και αντί αυτής το μόνο το οποίο έγινε ήταν να λάβουν χώρα σταδιακές παραχωρήσεις ιδιοκτησιών του Οσέ / Γαιαοσέ σε ιδιώτες ή Δήμους, πέριξ των Σιδηροδρομικών Σταθμών Καλαμάτας, Καλαμάτας Λιμένος και Μεσσήνης, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από γενναίο ξήλωμα της σιδηροδρομικής επιδομής (γραμμές, γέφυρες, σταθμοί κ.λπ.).

Δεν θα γράψω περισσότερα. Ευελπιστώ ότι ο Πελοποννησιακός Λαός και ιδιαιτέρως οι πολίτες του Άργους και του Ναυπλίου, οι οποίοι τόσο περιπαίχθηκαν από την προκλητική κοροϊδία και τον ασύστολο εμπαιγμό, τόσο των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπομεδί, όσο και εκείνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εν Ελλάδι Σιδηροδρομικών Εταιριών, να μην ξεχάσουν να τους… «τιμήσουν» με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές. Είναι το πλέον ελάχιστο χρέος που έχουν να πράξουν προς όλα εκείνα τα οποία υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα ιστορικά και πολύ τουριστικά μέρη του Άργους, του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Πελοποννήσου εν γένει. Έτσι, απλά!

Με εκτίμηση

Σ. Βενέτης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ