2022-11-16 18:07:08
Φωτογραφία για Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας: Ανάπλαση της Περιοχής Χώρας έως τον Κεντρικό Αστικό Ιστό της πόλης.

 





Τα αναπτυξιακά έργα, ήδη σχεδιάζονται από τη Δημοτική αρχή ενόψει της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ 2023. Έργα, που στοχεύουν στην ανάδειξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε κοιτίδα οικονομικής, πολιτισμικής, τουριστικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή προέβη, στον σχεδιασμό για την ανάπλαση της περιοχής Χώρας, Αγίων Ταξιαρχών, αθλητικού σταδίου, Αγίου Αθανασίου έως τον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης(έναντι ταχυδρομείου).

Ο γενικός στόχος του έργου, είναι η ανάπλαση της περιοχής με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρείται σε μεγάλο βαθμό η φυσικότητα του περιβάλλοντος, αλλά συγχρόνως και η ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, με σκοπό την επαφή των νεότερων ανθρώπων με την ιστορία τους.

Στην περιοχή , θα δημιουργηθεί αμφιθέατρο ,όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες μικρές παραστάσεις, διαλέξεις, μαθήματα, καθώς και χώρος αθλοπαιδιών.


Τέλος, στις προβλεπόμενες κατασκευές είναι και η βελτίωση του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Αθανασίου ,καθώς και η δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Το έργο ,πρόκειται να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2021-2027)της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων( Ο.Χ.Ε).

Δύναμη Πολιτών, συνεχίζουμε με όραμα μας, την ανάδειξη του τόπου μας σε τουριστικό πόλο έλξης, αλλά και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών μας.

Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας

Γεώργιος- Θεόδωρος Αποστολάκης.

 
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Artemis Ι Προς τη Σελήνη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Artemis Ι Προς τη Σελήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ