2022-11-17 08:28:07
Φωτογραφία για Ψηφίστηκε με την 4η φορά(!!!) που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κανονισμός του βιολογικού του Αστακού.
Πριν από λίγο τελείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, με 10ο θέμα στην ημερήσια διάταξη, τον περιβόητο κανονισμό για τον βιολογικό καθαρισμό του Αστακού, ο οποίος άλλαξε σειρά και συζητήθηκε ως 1ο και αυτή την φορά έλαβε την απαιτούμενη από τον νόμο πλειοψηφία των τουλάχιστον 14 ψήφων (κανονιστική διάταξη), κάτι που δεν επετεύχθει την 3η φορά στις 3 Οκτωβρίου (δείτε εδώ)... Το θέμα ήρθε 1η φορά τον Αύγουστο και σήμερα ήταν η 4η φορά που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο(!!!) και μιλάμε για την ψήφιση ενός τυπικού κανονισμού, που είναι παρόμοιος σε όλους τους Δήμους ανά την Ελλάδα που λειτουργούν βιολογικοί καθαρισμοί, βασικό τεχνικό προαπαιτούμενο για τη δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού και εν τέλει τη λειτουργία του.

Μάλιστα όπως είχαν ενημερωθεί άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι από τον ίδιο τον Δήμαρχο στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, επειδή το έργο κουβαλά κακοτεχνίες, αστοχίες και μεγάλες καθυστερήσεις από το παρελθόν, ο φορέας υλοποίησης του έργου που είναι η Περιφέρεια, έχει διαμηνύσει ότι κινδυνεύει το έργο με απένταξη και με επιστροφή χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο ΕΣΠΑ (περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις), αν δεν ψηφιστεί ο κανονισμός και δεν οδηγηθεί το έργο σε λειτουργία.


Στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Αυγούστου 2022 ζητήθηκε από συμβούλους της Αντιπολίτευσης διαβούλευση και ενημέρωση και το θέμα αναβλήθηκε, αλλά στη Επιτροπή Διαβούλευσης που έγινε αμέσως μετά από λίγες ημέρες με το συγκεκριμένο θέμα σε διαβούλευση, όπως η Αντιπολίτευση είχε ζητήσει, δεν εμφανίστηκε κανείς από την Αντιπολίτευση για να κάνει προτάσεις(!!!).

Στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης είτε αποχωρούσαν ομαδικά στην διάρκεια τους, πριν την συζήτηση του θέματος (2ο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8 Σεπτεμβρίου 2022) ή ήταν απόντες και ψήφιζαν ΟΧΙ (3ο Δημοτικό Συμβούλιο 3 Οκτωβρίου 2022), χωρίς πάλι να υπάρχουν κάποιες προτάσεις ουσίας. Κάποιοι το ΟΧΙ τους ήταν ανεξάρτητο του κανονισμού, όπως δήλωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 3 Οκτωβρίου 2022 και θα ήταν πάντα ΟΧΙ, όποιος κανονισμός και να έρθει όπως είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, την ομαδική αποχώρηση 5 συμβούλων της Αντιπολίτευσης, πριν συζητηθεί το θέμα του κανονισμού του βιολογικού Αστακού. Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Καρφής Θωμάς, Στάικος Παναγιώτης, Γεωργούλας Κων/νος, Γκόλιας Παναγιώτης και Λιβάνης Θεόδωρος αποχωρούν ξαφνικά και ομαδικά, πριν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, με πιο σοβαρό και σημαντικό τον κανονισμό λειτουργίας του βιολογικού του Αστακού.

Σήμερα φαίνεται πως κάτι άλλαξε άρδην στις εκτιμήσεις των δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης και αυτό δεν ήταν ο κανονισμός όπως παρακολουθήσαμε στη ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακολουθήσαμε απλές τυπικές αλλαγές, που έτσι και αλλιώς είχε γίνει σαφές στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια και αναφέρθηκε και σήμερα, ότι ο κανονισμός μπορεί να αλλάζει όποτε κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή είπε καθαρά, ότι όποιες αλλαγές θα κριθούν απαραίτητες θα ενσωματωθούν.

Κάτι άλλο συνέβη και πραγματοποιήθηκε αυτή η αλλαγή στάσης της Αντιπολίτευσης, που εμείς το θεωρούμε πολύ θετικό και αφορά τους ενεργούς πολίτες και την κοινωνία. Όλοι όσοι έχουν κοινό νου και κρίση γνωρίζουν ακριβώς.

Μπορείτε να δείτε την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος εδώ και πολύ εύκολα θα καταλάβετε τα πάντα μόνοι σας τι συνέβη σήμερα.

Για την ιστορία στη 4η φορά που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, η ψηφοφορία ήταν 20 ΝΑΙ, 5 ΑΠΩΝ, 2 ΠΑΡΩΝ.

ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ

1. ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΩΝ

2. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

3. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

4. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

5. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ

8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ

10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΩΝ

11. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΑΠΩΝ

12. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

13. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΝΑΙ

14. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΠΩΝ

15. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ

16. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

17. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΠΩΝ

18. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΙ

19. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑΙ

20. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΩΝ

21. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΩΝ

22. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΑΙ

23. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΝΑΙ

24. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΙ

25. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

26. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΙ
mytikaspress
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ