2022-11-22 16:53:58
Φωτογραφία για 13ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών διοργανώνεται το Σάββατο και Κυριακή 26-27 Νοεμβρίου 2022 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Με ένα διάλειμμα δυο ετών, λόγω της πανδημίας, το σεμινάριο παραδοσιακών χορών του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου( ΓΕΑ) επανέρχεται και πάλι στη δημιουργική του πορεία!. Αυτή τη φορά το 13ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών είναι γεγονός και διοργανώνεται το Σάββατο και Κυριακή 26-27 Νοεμβρίου 2022 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο αυτό, εντάσσεται σε ένα κύκλο εξειδικευμένων δράσεων-παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ σχετικά με την εκμάθηση και εμπέδωση παραδοσιακών χορευτικών γνώσεων και εμπειριών.

Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι μέχρι τώρα αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των θεωρητικών και πρακτικών μαθησιακών του κύκλων, καθώς επίσης και η επιστημονική γνώση και η αρτιότητα των συντελεστών του.

Άλλωστε, το γεγονός της διαχρονικής του ανάπτυξης σε μια όχι και τόσο εύκολη συγκυρία, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για τη μελλοντική του πορεία και εξέλιξη.


Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τους συμμετέχοντες και σε αυτό μπορούν να λάβουν μέρος χορευτές και χορεύτριες από όλη τη χώρα.

Για φέτος και σε ότι αφορά τη μαθησιακή του διαδικασία, έχουν επιλεγεί δυο εμβληματικές περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) Χοροί και Τραγούδια από τους Ασβεστάδες του Ν. Έβρου, με εισηγήτρια την Λίτσα Ουλιανούδη.

Την συνοδεύουν οι μουσικοί, Βαγγέλης Παπαναστασίου στο κλαρίνο, Νίκος Ζαπάρτας στο βιολί και τραγούδι, Βαγγέλης Ντζούφρας στο λαούτο και τραγούδι και Βασίλης Σκουμάντζος στα κρουστά.

Β) Χοροί και Τραγούδια από το νησί της Κω με εισηγητή τον Γιάννη Μαστόρο.

Τον συνοδεύουν οι μουσικοί, Κυριάκος Παππούλης στο βιολί και τραγούδι και Ιπποκράτης Πατάκος στο λαούτο και τραγούδι.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ, 26 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά στο Studio Πιθάρι

(περιοχή Γιαννούζι Αγρινίου) με την συμμετοχή των μουσικών που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα μπορείτε να απευθύνεστε στην Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου – Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: [email protected], καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ 6977285049.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ