2022-11-22 16:21:27
Φωτογραφία για Από την Τρίτη 1/11 έχει ξεκινήσει η απογραφική διαδικασία για την Ψηφιακή Κάρτα
Από την Τρίτη 1/11 έχει ξεκινήσει η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης για το σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

 Η απογραφή αυτή πραγματοποιείται για τη δημιουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και του ψηφιακού ωραρίου, ούτως ώστε να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις επιχειρήσεις.. Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εργασίας απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους επαγγελματίες. Βασικός λόγος ανησυχίας είναι η πληθώρα ασαφειών που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ελεύθερα επαγγέλματα. Επιπλέον, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αυτόματα δημιουργείται ένα δυσβάσταχτο γραφειοκρατικό βάρος , ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις . Τα χρονικά περιθώρια που έχουν δοθεί από τον κρατικό μηχανισμό είναι ασφυκτικά , διότι δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση στις ειδικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας ,η ψηφιακή κάρτα για τους εργαζομένους δεν είναι ούτε ένα απλό εργαλείο καταμέτρησης ωρών εργασίας , ούτε πολύ περισσότερο μέσο ανάσχεσης της αδήλωτης εργασίας και των ακατάσχετων υπερωριών
. Υπάρχουν σημαντικά κενά στην εφαρμογή της διαδικασίας , κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις πανελλαδικά στους εργαζομένους , διότι η ψηφιακή κάρτα είναι ένα εύρημα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της εργασίας στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως , η συνεχής αύξηση του πληθωρισμού , η εκτόξευση της ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση στην ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας έχουν φτωχοποιήσει εργαζομένους και επιχειρήσεις , καθώς η ψηφιακή κάρτα εργασίας έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Σελεβίστας Κων/νος                             Μπούρας Γεώργιος                                        
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ