2022-11-22 20:57:58
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικο χάος για τους Βρετανούς επιβάτες τρένων λόγω απεργιών
Εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την απεργία των σιδηροδρόμων αυτά τα Χριστούγεννα, καθώς η Εθνική Ένωση Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT)

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την απεργία των σιδηροδρόμων αυτά τα Χριστούγεννα στη Βρετανία, καθώς η Εθνική Ένωση Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT) ανακοίνωσε μια σειρά από 48ωρες απεργίες που αναμένεται να προκαλέσουν χάος κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Θα απεργήσουν στις 13, 14, 16 και 17 Δεκεμβρίου, 40.000 μέλη του Συνδικάτου, σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων, ενώ ένα δεύτερο κύμα απεργιών έρχεται στις 3, 4, 6 και 7 Ιανουαρίου.

Μία ακόμη απεργία στις 26 Νοεμβρίου είχε ήδη ανακοινωθεί από το συνδικάτο Aslef, σε μια διαμάχη για τις αμοιβές των εργαζομένων. Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει 12 εταιρείες τρένων.

Οι απεργίες έρχονται προσθετικά στα σχέδια της Network Rail για προγραμματισμένα έργα από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, με βασικά δρομολόγια από σταθμούς του Λονδίνου να ακυρώνονται ή να εκτελούν μειωμένα δρομολόγια.

Το κύμα απεργιών συνεχίζεται και στα Ταχυδρομεία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τους εργαζόμενους να ζητούν αυξήσεις με τον πληθωρισμό που έχει ξεπεράσει το 11%.

ertnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ