2022-11-29 18:02:12
Φωτογραφία για Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου  και στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου
Την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο Καθολικό της Μονής. Κατά την προσφώνησή της η Ηγουμένη Γερόντισσα Άννα αναφέρθηκε στην ίδρυση και στην ιστορία της Μονής και στην αγάπη που έτρεφαν για το Μοναστήρι οι τρεις τελευταίοι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ο μακαριστός Ιερόθεος ο Β’ μάλιστα επέλεξε να ταφεί σε αυτή. Σε ανάμνηση της πρώτης επισκέψεως προσέφερε στον Σεβασμιώτατο το βιβλίο του Αθανασίου Παλιούρα «Βυζαντινή Αιτωλοακαρνανία» και μια γκραβούρα του 1850 που απεικονίζει έναν χάρτη της κεντρικής Ελλάδος.

Με θερμούς και εγκάρδιους λόγους καλωσόρισε στο Αγγελόκαστρο τον νέο Μητροπολίτη και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Παναγιώτης Κοτούμπας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την αντιφώνησή του ανέφερε ότι με ανεκλάλητη χαρά επισκέπτεται τις Ιερές Μονές της επαρχίας του και σήμερα το Ιερό αυτό Καθίδρυμα του Παντοκράτορος με το εξαιρετικού κάλλους Καθολικό που αποδεικνύει περίτρανα την αγάπη των προγόνων που το ανέγειραν και των συγχρόνων που το επιμελούνται και το φροντίζουν
. Συνεχάρη την Αδελφότητα που εγκαταβιεί σε αυτό και διακρίνεται για την ταπείνωση, την απλότητα, την εγκαρδιότητα και την υπακοή προς την Αγία Εκκλησία. Σημείωσε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία αξιόλογου πλήθος πιστών που προσήλθε όχι μόνο για να τιμήσει τον νέο Επίσκοπο, αλλά και γιατί αγαπάει την Μονή και την Αδελφότητα λέγοντας ότι ο χώρος αυτός είναι ιδιαίτερα ευλογημένος, αποτελεί ένα άλλο νοητό Θαβώρ στο οποίο ανέρχονται οι πιστοί για να λάβουν την χάρη του Μεταμορφωθέντος Κυρίου και την ενίσχυση στον πνευματικό τους αγώνα.

Στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Ιεροθέου Β’ που βρίσκεται στον περίβολο της Μονής.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα Γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, προσκεκλημένος του νέου διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να ευλογήσει τα μέλη του Συλλόγου και να τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού.

Στη σύντομη προσφώνησή του ευχαρίστησε για την πρόσκληση λέγοντας ότι είναι ο πρώτος Σύλλογος που επισκέπτεται από την έναρξη της Αρχιερατείας του και αναφέρθηκε στη σχέση της Εκκλησίας με την Ιατρική επιστήμη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχω ακλόνητη την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι η ιατρική επιστήμη και η Εκκλησία έχουν πολλά σημεία στα οποία μπορούν να συνεργαστούν και να συμπορευθούν. Και οι δύο διακονούν τον άνθρωπο. Εσείς διακονείτε τον πάσχοντα άνθρωπο, αλλά και η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο θεραπευτήριο για τον κάθε άνθρωπο που είναι είτε πνευματικά είτε σωματικά ασθενής».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «όσες φορές ο Χριστός θεράπευσε και αποκατέστησε την σωματική υγεία του ανθρώπου χάριζε και την άφεση των αμαρτιών, γιατί ακριβώς η πνευματική υγεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για τη σωματική υγεία του ανθρώπου».

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Χάρη του Θεού, δια πρεσβειών των αγίων Αναργύρων και των ιατρών Αγίων να ευλογεί και να ενισχύει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο απερχόμενος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παντελής Παπαθανάσης και ο νέος πρόεδρος κ. Γεώργιος Αγραφιώτης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα συσσίτια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους, αλλά και για τις υπόλοιπες φιλανθρωπικές δράσεις που διατηρεί ο Ιερός Ναός.

Έπειτα μεταβαίνοντας στο Αγγελόκαστρο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων και το ελαιοτριβείο της εταιρείας Αφοι Ε. Μήλα. Ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου από τον κ. Χαρίλαο Μήλα και τον κ. Ιωάννη Μήλα, ευλόγησε την παραγωγή και τους εργαζομένους και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με ελαιοπαραγωγούς και να παρακολουθήσει την διαδικασία παραγωγής και το στάδιο τυποποίησης του ελαιολάδου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/HGtxykpakSUKnaqd8

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ