2022-11-30 21:24:03
Φωτογραφία για Προσοχή σε χάπια κατά της αυπνίας: Τι μπορεί να συμβείΗ χρήση των βενζοδιαζεπίνων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια αυξάνοντας, ωστόσο, παράλληλα, τον κίνδυνο υπερβολικής χρήσης τους από τους νέους, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές φαρμακολογικές θεραπείες για τις διαταραχές του ύπνου.

Αυτό είναι το εύρημα νέας μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open.

Λόγω της αποτελεσματικότητας τους, αλλά και της υψηλής πλέον συχνότητας του άγχους και της αϋπνίας στον πληθυσμό, οι βενζοδιαζεπίνες έχουν ευρύτατη χρήση.

Ωστόσο, όπως τονίζεται, δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέπει το ενδεχόμενο της εξάρτησης. Oι βενζοδιαζεπίνες έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντιεπιληπτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, η κύριά τους όμως ένδειξη είναι η βραχυχρόνια συμπτωματική αντιμετώπιση του έντονου, παθολογικού άγχους και της αϋπνίας.

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι ο αυξημένος κίνδυνος υπερδοσολογίας φαρμάκων με τη θεραπεία με βενζοδιαζεπίνες σε σύγκριση με εναλλακτικές φαρμακολογικές θεραπείες για τις διαταραχές του ύπνου αποτελεί σημαντικό παράγοντα ασφάλειας κατά τη θεραπεία των νέων, επισημαίνουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε επίσης:Τι είναι η «sexsomnia» και πώς οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν σεξ ενώ κοιμούνταιΑγωνία για τον Πελέ που εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο: Τι μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, τι απαντά η κόρη τουΤραγωδία: 26χρονη σφάδαζε από τους πόνους, την έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και τελικά πέθανε περιτονίτιδαΤο πρώτο χάπι για το Αλτσχάιμερ δείχνει αποτελεσματικό, αλλά μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες, μέχρι και θάνατοΚρύο σπίτι χωρίς θέρμανση: Οι σοβαρές παρενέργειες σε καρδιά, πνεύμονες και εγκέφαλο themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ