2022-12-02 17:18:04
Φωτογραφία για Ο Λουίς Ενρίκε έγινε... streamer στο Twitch

Στο ποδόσφαιρο, μερικά πράγματα θεωρούνται παραδοσιακά και δύσκολα επιδέχονται αλλαγών. Για παράδειγμα, σε μία ομάδα ποδοσφαίρου υπάρχουν πάντα σταθερές φιγούρες που συνδέονται με στερεότυπα, όπως ότι ο προπονητής του συλλόγου πρέπει να φοράει σακάκι, να είναι σοβαρός και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα νεαρότερα μέλη της ομάδας που είναι σχεδόν πάντα οι ποδοσφαιριστές. Οι εποχές όμως αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει, οι συνήθειες αλλάζουν. Ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να αλλάξει την άποψη που έχει ο κόσμος για τους προπονητές. Και έγινε streamer στο Twitch!

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελούσε το σημείο αναφοράς για τους gamers όλου του κόσμου όταν ιδρύθηκε πριν από μία δεκαετία. Σταδιακά, εκατομμύρια άνθρωποι την επέλεξαν για να δουν διάσημους παίκτες από όλον τον πλανήτη να μοιράζονται τις ιδέες, τις ικανότητές τους και τις συμβουλές τους για παιχνίδια. Ο «Ninja» Blevins είναι ο πιο διάσημος streamer του Twitch αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να προστίθεται περισσότερο νέο περιεχόμενο στις κατηγορίες του.

Έτσι, το Twitch απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Τα παιχνίδια με τράπουλα έγιναν η αμέσως επόμενη δημοφιλής κατηγορία, με ανθρώπους που ξεχωρίζουν στις online πλατφόρμες σαν της PokerStars, όπως για παράδειγμα ο διάσημος Lex Veldhuis που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων streamer για το πόκερ. Στη συνέχεια οι κατηγορίες αυξήθηκαν κι άλλο, με το Twitch να ανοίγει την αγκαλιά του για ανθρώπους που μετέδιδαν live περιεχόμενο για μουσική, για μαγειρική, για ταξίδια και άλλες κατηγορίες. Πρόσφατα, η κατηγορία «Just Chatting» μπήκε στην πεντάδα των πιο δημοφιλών της πλατφόρμας, καθώς είναι ολοφάνερο ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν άλλους για να ανταλλάξουν απόψεις για κάθε είδους θέμα: καθημερινές ειδήσεις, οικονομία, πολιτική και άλλα.

Ο Λουίς Ενρίκε όμως έκανε το αμέσως επόμενο βήμα. Λίγο πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, ο εν ενεργεία προπονητής της εθνικής Ισπανίας που θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έκανε μία εντυπωσιακή είσοδο στο Twitch. Ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γίνει streamer και να μοιράζεται στη διάρκεια του Μουντιάλ τη γνώση του με όσους τον ακολουθούν. Και το έκανε πράξη! Μόλις μία μέρα πριν την αναμέτρηση με τη Γερμανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας εμφανίστηκε στο κανάλι του και απάντησε σε ερωτήματα όσων τον ακολουθούν. Ο Ενρίκε μοιράστηκε πληροφορίες για την καθημερινότητα των παικτών της εθνικής, καθώς και για τη διατροφή που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Δεν δείχνουν, πάντως, όλοι το ίδιο ανοιχτόμυαλοι όπως ο Ισπανός. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, τεχνικός της Μπέτις, θεωρεί ότι ο Ενρίκε ρισκάρει με την παρουσία του στο Twitch. Ο Χιλιανός προπονητής επεσήμανε ότι η έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κάνει κακό, ειδικά από τη στιγμή που η εθνική Ισπανίας αφορά όλη τη χώρα και ένα λάθος του Λουίς Ενρίκε μπορεί εύκολα να τον βάλει στο στόχαστρο.

Το κίνητρο του ομοσπονδιακού τεχνικού για να γίνει streamer είναι ακόμη άγνωστο, αλλά σίγουρα είναι γνωστή η επίδραση που έχει το Twitch στους χρήστες του. Εκτός από την κατηγορία «Just Chatting» που ήδη αναφέρθηκε παραπάνω και αποτελεί τη δημοφιλέστερη όλων, κυρίως επειδή τα θέματα συζήτησης είναι απεριόριστα, οι επόμενες τέσσερις πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι καθαρά για gaming. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το διάσημο παιχνίδι League of Legends, που συγκεντρώνει εκατομμύρια κόσμου καθημερινά στην πλατφόρμα του. Η φετινή χρονιά ήταν από τις σημαντικότερες για το παιχνίδι και στις 6 Νοεμβρίου έσπασε μία σειρά ρεκόρ στο Twitch, αφού ο τελικός της ομάδας Τ1 από την Κορέα με τη DRX της ίδιας χώρας, είχε 3,1 εκατομμύρια θεατές στην κορύφωσή του και 772.904 κατά μέσο όρο.

Το Grand Theft Auto 5 είναι το μοναδικό παιχνίδι της πεντάδας που δεν ανήκει στα esports. Φέτος έχασε σε δημοτικότητα, με 18.8% μείωση στη διάρκεια του 2022, αλλά και πάλι μέτρησε 1,46 δισεκατομμύρια ώρες θέασης στο Twitch. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η κατηγορία του Valorant, ενός πολύ δημοφιλούς παιχνιδιού που πέρασε πρώτο το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου ωρών θέασης. Συνολικά ως τώρα 1,2 δις θεατές έχουν ασχοληθεί μαζί του, 34,7% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, το Counter-Strike: Global Offensive, ένα σημαντικό παιχνίδι για το Twitch, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της πλατφόρμας. Έχει συγκεντρώσει πάνω από 725 εκατομμύρια ώρες θέασης, αλλά κι αυτό έχει μία μικρή μείωση της τάξης του 7,1% σε σχέση με πέρυσι.


NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ