2022-12-03 10:21:53
Φωτογραφία για Ο Κώστας Λύρος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Ο Δήμαρχος Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ημέρα αυτή αποτελεί καταρχήν μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και υπενθύμιση ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει άτομα με αναπηρία αλλά και μια ημέρα για κινητοποίηση απέναντι σε συνανθρώπους μας, με «ιδιαίτερες ικανότητες», που χρήζουν της βοήθειας μας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και αυτόνομη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της ζωής .

Ως Δήμος, θέσαμε από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο, την ενίσχυση των δομών (ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ.α) και σε μια προσπάθεια να αμβλύνουμε τα καθημερινά τους προβλήματα και σεβόμενοι τις «ιδιαιτερότητες τους» υλοποιούμε μια σειρά έργων για καλύτερη και ευκολότερη μετακίνηση, όπως η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στις σχολικές μας μονάδες και στόχος της Δημοτικής μας Αρχής να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, και προσφοράς.

Μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια.

Γιατί μπορεί να μην είμαστε όλοι ίδιοι , είμαστε όμως όλοι ίσοι».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ