2022-12-07 14:28:41
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 3 μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη Δυτική Αττική -Πότε θα είναι έτοιμα
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την προκήρυξη των διαγωνισμών τριών έργων που θα αναβαθμίσουν σε θεαματικό βαθμό τη δυτική πλευρά της πόλης.

Οι διαγωνισμοί για τρία μεγάλα έργα που θα δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στη Δυτική Αττική και θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πόλιτών αναμένεται να βγουν στον «αέρα» το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Στην τελική ευθεία έχει ήδη μπει η λεγόμενη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω, που με τους τρεις αναβαθμισμένους κόμβους σε Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά και Σχιστό θα αποφορτίσει τη δυτική πλευρά της πόλης.

Ο αρχικός προϋπολογισμός έφτανε τα 55 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), αλλά θα επαναξιολογηθεί δεδομένου ότι απαιτείται η επικαιροποίηση των οικονομικών δεδομένων (ειδικά μετά τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών).

Με την κατασκευή του τριπλού κόμβου θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ.Σχιστού, θα ολοκληρωθεί η ημιδιανοιγμένη στο νότιο άκρο της Περιφερειακή Αιγάλεω που θα συνδέσει τη Λ. Σχιστού με την Αττική Οδό, ενώ θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν και ο διανοιγμένες Σήραγγες “φάντασμα” που είναι στη στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.


Επέκταση Γραμμής 2 του Μετρό στο Ίλιον

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς τη Δυτική Αττική, με γραμμή μήκους 4 χλμ. και τρεις νέους σταθμούς σε Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, την ίδια ώρα που οι μετακινήσεις από το κέντρο στην Αθήνα στη Δυτική Αττική και αντίστροφα θα πραγματοποιούνται σε χρόνο ρεκόρ. Ειδικότερα, το δρομολόγιο Ίλιον-Σύνταγμα θα απαιτεί μόλις 20 λεπτά, και το Ίλιον-Ομόνοια θα ολοκληρώνεται σε 15 λεπτά. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε περίπου 4 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών.

Προαστιακός Δυτικής Αττικής

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το ύψους 125 εκ. ευρώ έργο του Προαστιακού Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για την κατασκευή του νέου κλάδου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα ξεκινά από τα Άνω Λιόσια, θα εξυπηρετεί μια σειρά από αστικές περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα και θα καταλήγει στα Μέγαρα.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί γραμμής μήκους 36 χλμ. στα δυτικά της Αθήνας, από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεγάρων, εξυπηρετώντας τις κατοικημένες περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Λουτρόπυργου, καθώς και Νερακίου, Νέας Περάμου και Μεγάρων. Οι νέοι σταθμοί θα είναι οι εξής:ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Ασπροπύργου

Βαμβακιάς

Ελευσίνας

ΕΛΠΕ Ελευσίνας

Λουτρόπυργου

Νέας Περάμου

carandmotor.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ