2022-12-11 18:59:08
Φωτογραφία για 10 Εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε xριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κεριά & φυσικά υικά
Με φυσικό πράσινο 

Τα πιο κλασσικά χριστουγεννιάτικα κηροπήγια, τόσο σε υλικά όσο και σε αποχρώσεις. 

Στερεώστε με κολλητική ταινία διπλής όψης ένα ή περισσότερα απλά μικρά κηροπήγια για ψηλά κεριά σε έναν επίπεδο δίσκο ή πιατέλα και γεμίστε με κλαδάκια από έλατο, τούγια, πεύκο, γκυ κλπ. που θα δέσετε μεταξύ τους σε "μπουκετάκια" και θα τα τοποθετήσετε με τρόπο που να καλύπτουν πλήρως και τον δίσκο και το κηροπήγιο. Προσθέστε με πιστόλι σιλικόνης μια κόκκινη κορδέλα -φιόγκο και ανά σημεία μερικά κουκουνάρια.

Αν το προτιμάτε και σας διευκολύνει τα φυσικά στοιχεία μπορούν και να δεθούν σε μορφή στεφανιού. 

Με επιπλέοντα κεράκια

Πολύ εντυπωσιακές συνθέσεις που μπορούν να δημιουργηθούν με φυσικά κλαδάκια ή και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Θα χρειαστεί απλώς να τα τοποθετήσετε μέσα σε όμορφες γυάλες - βάζα με νερό πριν προσθέσετε μερικά επιπλέοντα κεράκια. 


Με μικρούς κορμούς

Εξαιρετικής αισθητικής φυσικές συνθέσεις για επιτραπέζιες διακοσμήσεις ή στολισμό τραπεζιού.

Με πιστόλι σιλικόνης κολλήστε πάνω στον κορμό απλά μικρά κηροπήγια για ψηλά κεριά και με τον ίδιο τρόπο προσθέστε φυσικά κλαδάκια, κουκουνάρια ή όποιου άλλου είδους στοιχεία θέλετε. 

Με πήλινα γλαστράκια

Γεμίστε με άμμο ή αλάτι μικρά πήλινα γλαστράκια και στερεώστε στο κέντρο τους το κερί. Προσθέστε γύρω από την βάση του κεριού μερικά φυσικά κλαδάκια και τοποθετήστε όλα τα γλαστράκια μαζί σε έναν δίσκο μαζί με χριστουγεννιάτικες μπάλες σε ταιριαστές αποχρώσεις. 

Με γυάλινα βάζα

Επίσης κλασσικά και ιδιαίτερα καλαίσθητα κηροπήγια για μεγάλου μεγέθους κεριά. Τοποθετείστε τα σε γυάλες - βάζα και καλύψτε εξωτερικά το κάτω μέρος του δοχείου που θα χρησιμοποιήσετε με φυσικά στοιχεία.

Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με μικρά χριστουγεννιάτικα στεφάνια ή μέσα σε δίσκους, επίπεδες πιατέλες κλπ. 

Σε ξύλινη βάση 

Μπορεί να είναι από μια φέτα κορμού έως ένα παλιό ξύλο κοπής ή ένα κομμάτι παλιού - παλαιωμένου ή ακατέργαστου ξύλου.

Στερεώστε στην επιφάνειά του με πιστόλι σιλικόνης κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικες μπάλες κλπ. και τοποθετειστε ανάμεσά τους χαμηλά  ή ψηλότερα κεριά μέσα σε κάθε τύπου κηροπήγια. 

Με ...Πορτοκάλια

Αδειάστε προσεκτικά από το εσωτερικό τους μεγάλα πορτοκάλια και με μικρά κουπ πατ μπισκότων δημιουργείστε γιορτινά σχήματα-σχέδια πάνω στον φλοιό. Τοποθετείστε από ένα ρεσώ σε κάθε πορτοκάλι και όλα μαζί σε έναν δίσκο-πιατέλα που επιπρόσθετα μπορείτε να διακοσμήσετε με χοντρό αλάτι ή συνθετικό χιόνι. 

Κόψτε - σκάψτε ελαφρά το επάνω μέρος του πορτοκαλιού τόσο όσο να χωρά να στερεωθεί ένα κεράκι ρεσώ και διακοσμήστε την φλούδα με γαρύφαλλα. 

Με γυάλινα μπουκάλια

Συνθέσεις του ...5λέπτου!

Τοποθετείστε κλαδάκια έλατου ή κάθε είδους πρασινάδα μέσα σε απλά γυάλινα μπουκάλια γεμάτα με νερό και στερεώστε στο στόμιο του μπουκαλιού ένα ψηλό κερί. 

Με κολωνάτα ποτήρια

Επίσης εντυπωσιακός και πολύ εύκολος τρόπος ειδικά για διακόσμηση γιορτινού τραπεζιού, με μερικά ίδια ή διαφορετικά σε σχέδιο - ύψος γυάλινα κολωνάτα ποτήρια.

Θα τα τοποθετήσετε ανάποδα πάνω σε ένα κουκουνάρι, χριστουγεννιάτικες μπάλες, μικρά κλαδάκια ή όποιο άλλο γιορτινό διακοσμητικό και στην βάση τους θα ακουμπήσετε ένα κεράκι ρεσώ. 

Εξίσου εντυπωσιακές και οι συνθέσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας τα ποτήρια σαν ...χιονόμπαλες χωρίς νερό.

Κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης πάνω σε ένα χαρτονάκι, στην ίδια διάμετρο με αυτή του ποτηριού, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό-φιγούρα και μια ποσότητα συνθετικού χιονιού. Επίσης με πιστόλι σιλικόνης κολλήστε το χαρτόνι στο χείλος του ποτηριού, αναποδογυρίστε το και ακουμπήστε στην βάση του ένα κεράκι. 

Με ...Μήλα 

Ένα ακόμη φυσικό στοιχείο στο κλασσικό ...κατακόκκινο χρώμα των χριστουγέννων.

Κόψτε - σκάψτε ελαφρά το επάνω μέρος του μήλου τόσο ώστε να χωρά ένα κεράκι ρεσώ ή στερεώστε ένα μικρό κηροπήγιο για ψηλό κερί και προσθέστε στη βάση του μερικά πράσινα κλαδάκια.  

Η επιφάνεια των μήλων σε κατασκευές αυτής της μορφής μπορεί και να διακοσμηθεί με ...ζαχαρόπαστα, ενώ πολύ εντυπωσιακή όψη θα αποκτήσουν τα φυσικά αυτά κηροπήγια και αν αφού ανάψετε το κεράκι γείρετε ελαφρά το μήλο προς όλες τις πλευρές ώστε το λιωμένο κερί να τρέξει στην επιφάνειά του.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ