2022-12-15 09:20:10
Φωτογραφία για Συνδυασμός τοπικής παράδοσης και μοντέρνας διακόσμησης
Πολύ ιδιαίτερο εξοχικό σπίτι στο Nałęczów μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Νότιας Πολωνίας ονομαστής για το κλίμα της, τα ιαματικά λουτρά και το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.  Το παλιό κτίσμα, μέσα σε έκταση που περιλαμβάνει πλούσια βλάστηση, αμπέλι και κήπο με οπωροφόρα και καλλωπιστικά ανακαινίστηκε και αναδιαμορφώθηκε σχεδόν εξ΄ολοκλήρου με τρόπο που να συνυπάρχουν αρμονικά τόσο η τοπική παράδοση όσο και πολλά στοιχεία μοντέρνας διακόσμησης. 

Τόσο σε αρχιτεκτονικά στοιχεία όσο και κατασκευές για τον εξοπλισμό του σπιτιού, που απαιτήθηκαν για την αναδιαμόρφωσή του, χρησιμοποιήθηκαν τοπικά υλικά αλλά και τεχνίτες της περιοχής. Ο ασβεστόλιθος για την εσωτερική επένδυση σε τοίχους-οροφές -χαρακτηριστικό της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην περιοχή- προέρχεται από τα κοντινά λατομεία, ενώ η παραδοσιακή στόφα με τα χειροποίητα πλακάκια, το τζάκι, το τραπέζι φαγητού κατασκευασμένο από μια παλιά πόρτα,  η μοντέρνου σχεδιασμού γυάλινη εσωτερική πόρτα και οι ξύλινες επενδύσεις - κουφωμάτα δημιουργήθηκαν από ντόπιους ξυλουργούς και τεχνίτες.   





Η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού αποτελείται από μια μείξη παραδοσιακών αλλά και ιδιαίτερα μοντέρνων στοιχείων, με ένα τρόπο που το σπίτι ..."διηγείται τόσο την δική του ιστορία" όσο και εκείνη του νέου ιδιοκτήτη του.

Στην διαμόρφωση όλων των χώρων έχουν χρησιμοποιηθεί πλήθος αντικειμένων που συλλέχθηκαν από καταστήματα με αντίκες - μεταχειρισμένα στην Βαρσοβία και το Nałęczów, οικογενειακά κειμήλια αλλά και σουβενίρ από ταξίδια, με τους μοντέρνους πίνακες και τα χειροποίητα  χαλιά, όχι μόνο στο δάπεδο αλλά και σε τοίχους, να ξεχωρίζουν επιβλητικά.

Γήινες αποχρώσεις, κόκκινο και φυσικές αποχρώσεις ξύλου έχουν συνδυαστεί με μαύρες και μπλε λεπτομέρειες δημιουργώντας ένα ευχάριστο και ζεστό χρωματικό σύνολο σε κάθε χώρο, σε ένα σπίτι με πραγματικά πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όλες τις σύγχρονες ανέσεις αλλά και εξίσου έντονο το "χρώμα" και την ηρεμία της ζωής στην εξοχή.  









ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Η παλιά εκκλησία στο Sopuerta

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

werandacountry.pl/
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ