2022-12-16 12:47:31
Φωτογραφία για Εμβόλιο γρίπης: Δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού, αλλά όχι για όλουςΤρεις κατηγορίες πολιτών που μπορούν να εμβολιάζονται κατά της γρίπης δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ορίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή χθες προβλέπει τη δυνατότητα να γίνεται το εμβόλιο της γρίπης και από τα φαρμακεία δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού.

Με το άρθρο 59 του νομοσχεδίου του Υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή παρέχεται στους ενήλικες η δυνατότητα εμβολιασμού κατά της γρίπης με ή χωρίς συνταγογράφηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά της γρίπης, κατά την περίοδο γρίπης 2022-2023.

Πρόκειται για ένα μέτρο που είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος όπως διευκρίνισε, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται το εμβόλιο για τη γρίπη από τα φαρμακεία, χωρίς να έχουν επισκεφθεί γιατρό.

Τι αναφέρει το άρθρο

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Ενηλίκων κατά της γρίπης, κατά την περίοδο 2022-2023, το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.


Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται από ιατρούς του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ανεξαρτήτως ειδικότητας, καθώς και από φαρμακοποιούς.

Οι διενεργούντες τον εμβολιασμό καταχωρίζουν, με ευθύνη τους, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών τη διενέργεια του εμβολιασμού και τα στοιχεία των εμβολιασμένων.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ρυθμίζονται η διαδικασία διενέργειας των αντιγριπικών εμβολίων, η καταχώριση του διενεργούμενου εμβολιασμού στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, η διαδικασία αποζημίωσης των διενεργηθέντων εμβολιασμών καθώς και κάθε άλλο τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.

Ποιοι θα μπορούν να εμβολιάζονται δωρεάν και χωρίς συνταγή γιατρού

Με νέα εγκύκλιο του το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε τις κατηγορίες του πληθυσμού που θα μπορούν να εμβολιάζονται έναντι της γρίπης δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία.

Πρόκειται για:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

2. Ενήλικες που κατά δήλωσή τους έχουν χρόνια νοσήματα

3. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν ή διαβιούν με άτομα με υποκείμενο νόσημα, που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες ΕΔΩ

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ