2022-12-17 12:37:08
Φωτογραφία για Αντιδράσεις από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.



      Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Λευκάδα λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν από σήμερα σε τμήμα της εθνικής οδού, στο ύψος του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, που οδηγεί στο νησί.

Συγκεκριμένα, οι αντιδράσεις αφορούν στην απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από το 47ο χλμ. έως και το 49ο χλμ..

Πρόκειται για κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για δύο τρίωρα (από τις 9:30 π.μ.-12:30 π.μ. και από τις 15:30-18:30), αρχής γενομένης από σήμερα Σάββατο 17 Δεκέμβρη και μέχρι την Τρίτη 28 Φλεβάρη 2023. Εξαιρείται ωστόσο η εορταστική περίοδος και οι αργίες.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών της «κατασκευής – αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης Λευκάδας με τον άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» και την κατασκευή του Νέου Αγωγού Ύδρευσης Λευκάδας».


Η κυκλοφορία για τα εν λόγω χρονικά διαστήματα θα διεξάγεται, μέσω της εναλλακτικής διαδρομής, από τη διασταύρωση για τη Τ.Κ. Πλαγιάς επί της Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας έως τη διασταύρωση για τη Τ.Κ. Πογωνιάς επί της Επαρχιακής Οδού Βόνιτσας – Αστακού.

Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει βεβαίως ταλαιπωρία στους οδηγούς ενώ και τα ΚΤΕΛ θα κληθούν να αναπροσαρμόσουν τα δρομολόγια τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό, μιλώντας στη χθεσινή, Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022, συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ούτε η δημοτική αρχή ούτε το ΚΤΕΛ Λευκάδας ήταν ενημερωμένο για το κλείσιμο του δρόμου.

Όπως είπε, η εν λόγω απόφαση έχει διαβιβαστεί στη νομική υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας η οποία διερευνά τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, αλλά, όπως πρόσθεσε, υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καθότι είναι απόφαση Αστυνομικού Διευθυντή και όχι κάποιας υπηρεσίας, υπουργείου κλπ.

Σε κάθε περίπτωση η νομική υπηρεσία διερευνά μέσω του νομικού συμβούλου τις διατάξεις προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο Δήμος Λευκάδας και ενδεχομένως και άλλοι φορείς της Λευκάδας καθώς και ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.

«Ό,τι ενέργεια μπορεί να γίνει θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση αν κληθεί αναγκαία μία κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αυτό θα γίνει τη Δευτέρα», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Καλός.

Πληροφορίες από www.kolivas.de

agrinionews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ