2022-12-21 15:32:45
Φωτογραφία για Κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζει ο Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός πολέμιος του μαθήματος των ΘρησκευτικώνΗ σημερινή είδηση της παραπομπής του Παναγιώτη Δημητρά διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) από την Εισαγγελία Κω για κακούργημα επανέφερε στη μνήμη μας τις παρεμβάσεις του εις βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών, των θρησκευτικών συμβόλων στις τάξεις και κάθε είδος πολεμικής που άσκησε ενάντια στον χριστιανικό χαρακτήρα της παιδείας μας. Να τον χαίρονται όσοι στο παρελθόν συμφώνησαν μαζί του ή όσοι τον χρησιμοποιούσαν ως επειχείρημα για τη δήθεν αναγκαία μετάλλαξη του μαθήματος επειδή το ζητούσε το Ελληνικό Παρατηρήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)!!! 

Αναδημοσιεύουμε την είδηση της παραπομπής του Π. Δημητρά και ακολούθως τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους του ιστολογίου μας από παλιότερες αναρτήσεις που τον αφορούν. Ακούστε και πάλι σήμερα την παρέμβαση στη Βουλή, πριν από 13 περίπου χρόνια του σημερινού Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τον Παναγιώτη Δημητρά (Ερώτηση του βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη με αναφορά στην κρατική χρηματοδότηση Δημητρά –ΕΠΣΕ).

Σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στον Παναγιώτη Δημητρά


Η Εισαγγελία Κω, αξιοποιώντας σχετική δικογραφία του Λιμενικού Σώματος, αποδίδει σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στον Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), και εις βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report, για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες η εφημερίδα «Το Βήμα» έφερε στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης της αναφερόμενης ΜΚΟ Aegean Boat Report στη Λέσβο. Σχετικά με την οργάνωση αυτή η έρευνα αναφέρει ότι ελέγχεται για διακίνηση μεταναστών και κατασκοπεία. Ωστόσο, παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η συγκεκριμένη οργάνωση συνεχίζει τη δράση της.Τον Ιούλιο του 2021 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ είχαν σχηματίσει δικογραφία κατά τεσσάρων αλλοδαπών μελών της ΜΚΟ Aegean Boat Report, στη Λέσβο, για διακίνηση μεταναστών και κατασκοπεία. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να διακινούσαν συστηματικά μετανάστες. «Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, παρείχαν οδηγίες στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών κατά την άφιξη σε ελληνικό έδαφος, που αφορούν τη μετάβασή τους είτε σε δύσβατες προς απόκρυψη περιοχές των νησιών είτε σε χώρους και δομές υγειονομικής υποστήριξης, δυσχεραίνοντας συστηματικά το έργο των αρμόδιων ελληνικών Αρχών» ανέφερε η Υποδιεύθυνση Μυτιλήνης.Οι έρευνες των Αρχών είχαν εστιαστεί ειδικά στον διαχειριστή της ιστοσελίδας Aegean Boat Report, στην οποία δημοσιεύονται πληροφορίες για κινήσεις μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας με στόχο την προσέγγιση νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η οργάνωση έκανε τότε λόγο για «αβάσιμη και σκόπιμα παραπλανητική επίθεση». Επίσης, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για φιλοτουρκική προπαγάνδα και τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η Τουρκία κάνει εξαιρετική ανθρωπιστική δουλειά ενώ οι 'Ελληνες λιμενικοί πνίγουν τους μετανάστες. Από το υλικό που είχαν κατασχέσει είχε γίνει εμφανές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μετανάστες επικοινώνησαν με την τουρκική Ακτοφυλακή για να τους διασώσει, και αυτή τους παρέπεμψε στη συγκεκριμένη οργάνωση.

athensvoice

Δείτε σχετικά:

Ερώτηση του βουλευτή Άδωνι Γεωργιάδη με αναφορά στην κρατική χρηματοδότηση Δημητρά –ΕΠΣΕ

Ανοικτή Επιστολή της ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε. προς τον πρωθυπουργό για τα θρησκευτικά σύμβολα: το θέμα έχει τεθεί

Απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων ζητά το Ε.Π.Σ.Ε

Προσφυγή στο ΕΔΑΔ για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια

Για ψευδή καταμήνυση ενάγεται το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και ο κ. Παναγιώτης Δημητράς από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΠΣΕ για την απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ