2022-12-23 00:09:02
Φωτογραφία για Πούτιν: Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος άμεσα
«Στόχος μας να τερματιστεί ο πόλεμος, στο τραπέζι της διπλωματίας. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Μέχρι τότε...«θα τσακίσουμε τους Patriot».

Η Ρωσία επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό αναπόφευκτα συνεπάγεται διπλωματική λύση, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Πούτιν προχώρησε σε δηλώσεις, που πιθανότατα θα αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό από την Ουκρανία και τους συμμάχους της, μια μέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δέχτηκε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και του υποσχέθηκε συνεχή και ακλόνητη υποστήριξη από πλευράς ΗΠΑ.

«Στόχος μας δεν είναι να αναλωθούμε σε μια στρατιωτική σύγκρουση διαρκείας, αλλά, αντίθετα, να τερματίσουμε τον πόλεμο», είπε ο Πούτιν. «Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο».

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της υποπτεύονται ότι πρόκειται για τέχνασμα ώστε να κερδίσει χρόνο μετά από μια σειρά ρωσικές ήττες στον 10μηνο πόλεμο.


«Το έχω πει πολλές φορές: Η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών οδηγεί σε αδικαιολόγητες απώλειες», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

«Όλες οι ένοπλες συγκρούσεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τελειώνουν με κάποιου είδους διαπραγματεύσεις, στον δρόμο της διπλωματίας», πρόσθεσε. «Αργά ή γρήγορα, οι εμπόλεμες πλευρές κάθονται στο τραπέζι και συνάπτουν συμφωνία. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν αυτοί που μας αντιμάχονται, τόσο το καλύτερο. Εμείς δεν παρατήσαμε ποτέ αυτό τον στόχο»

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία αρνείται τις συνομιλίες. Το Κίεβο λέει ότι πρέπει πρώτα η Μόσχα να σταματήσει τις επιθέσεις της και να εγκαταλείψει όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει.

Ο Πούτιν υποβάθμισε επίσης τη σημασία του συστήματος αεράμυνας Patriot που συμφώνησε να προμηθεύσει ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι, λέγοντας ότι η Ρωσία θα βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Όπως είπε, είναι «αρκετά παλιό» σύστημα και «πάντα υπάρχει αντίδοτο». Τόνισε ότι η Ρωσία θα «τσακίσει» τους Patriot.

«Συνεπώς, ματαιοπονούν. Απλώς παρατείνεται η σύγκρουση».

Ο Πούτιν είπε τέλος ότι το ανώτατο όριο τιμής που επιβάλλεται στο ρωσικό πετρέλαιο από τις δυτικές χώρες, με σκοπό να περιορίσει την ικανότητά του να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο, δεν θα βλάψει τη ρωσική οικονομία. Προανήγγειλε ότι θα υπογράψει διάταγμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να παρουσιάσει την απάντηση της Ρωσίας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ