2022-12-23 17:12:49
Φωτογραφία για Προαστιακός Πάτρας: Εκτροχιάστηκε λόγω ανατιμήσεων στη συντήρηση – Ξαφνικό «φρένο» στο «σέρβις»
Ματαιώθηκε από τον ΟΣΕ ο διαγωνισμός έργου στην γραμμή της Πάτρας, αφού έκαναν πίσω οι εταιρείες, ζητώντας μεγαλύτερες τιμές.

Την ματαίωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το μεγάλο έργο συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Ρίου και Κάτω Αχαΐας, αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ.

Σωτήρης Παπανδρέου

Το μέλος του ΔΣ του οργανισμού Μάκης Κατσιγιάννης, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι η απόσυρση του διαγωνισμού ήταν μονόδρομος καθώς, οι οκτώ εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, απέσυραν τη συμμετοχή τους, γιατί έκριναν χαμηλές τις προσφερόμενες τιμές των εργασιών, σε σχέση με τις μεγάλες ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο κατασκευαστικό κόστος.

                                         Μάκης Κατσιγιάννης

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι η μελέτη του έργου θα επανεξεταστεί από τους τεχνικούς διευθυντές του ΟΣΕ και μετά τις προσαρμογές που θα γίνουν, ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα επαναληφθεί στις αρχές του επόμενο έτους.


Σύμφωνα τα όσα είπε στην «Π», ο κ. Κατσιγιάννης, ο προϋπολογισμός του έργου που αγγίζει μαζί με τον ΦΠΑ τα 1.400.000 ευρώ, θα μείνει ίδιος, ωστόσο θα υπάρξουν προσαρμογές σε επίπεδο τεχνικών έργων. Τέλος, το μέλος της διοίκησης του ΟΣΕ, διαβεβαίωσε είναι πως δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση έργων στο σκέλος της συντήρησης της γραμμής.

Όλο το τελευταίο διάστημα, μια σειρά ζητημάτων γύρω από τη σιδηροδρομική σύνδεση Ρίου-Κάτω Αχαΐας, απασχολούσε τους υπευθύνους του ΟΣΕ, και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Θέματα όπως η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής και το αν υπάρχουν κλαδιά που «χτυπάνε» στον συρμό, μέχρι την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το τρένο για να ολοκληρώσει το δρομολόγιο σε χρόνο ικανό ώστε να καλύψει και την έγκαιρη επιστροφή στην Πάτρα, βρίσκονταν στο επίκεντρο για πολύ καιρό. Μάλιστα, αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας που δεν επιτρέπει την αύξηση της ταχύτητας των συρμών και της προσθήκης επιπλέον δρομολογίων. Το βασικότατο όμως ζήτημα είναι ο παράγοντας της ασφάλειας για το επιβατικό κοινό και φυσικά για το προσωπικό της γραμμής.

pelop.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ