2022-12-25 08:03:14
Φωτογραφία για Βρέθηκε το πολεμικό ημερολόγιο (1917 Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα)  του Βονιτσιάνου ποιητή, Φιλοκτήτη Λαμπράκη.
ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Καλά Χριστούγεννα

Βρέθηκε το πολεμικό ημερολόγιο (1917 Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα) του Βονιτσιάνου ποιητή, Φιλοκτήτη Λαμπράκη... Η Αμφικτιονία λέει πάντα τις ευχές της με νέα ιστορικά στοιχεία.

Βρήκαμε το πολεμικό ημερολόγιο του Φιλοκτήτη Λαμπράκη. Ηταν σε ένα σπίτι για πάνω από πενήντα χρόνια. Δεν γνώριζαν ποιανού είναι και αδυνατούσαν να το διαβάσουν. Το ημερολόγιο δεν έχει όνομα συγγραφέα. Μετά από την μελέτη του (δύσκολη ανάγνωση) στην προτελευταία σελίδα έγραφε "προχθές Κυριακή παντρεύτηκε η αδελφή μου Ιουλία με τον Καββαδία, δεν μπόρεσα να παρασταθώ". Εμείς όμως γνωρίζαμε το γενεαλογικό δέντρο του Φιλοκτήτη και ξέραμε ότι αδελφή του ήταν η Ιουλία , η οποία παντρεύτηκε τον Καββαδία. Μας το έφεραν πρίν το πετάξουν στην εκκαθάριση του σπιτιού. Το έφεραν σε εμάς. Δεν είναι περίεργο; Το έφεραν σε εμάς που είχαμε ερευνήσει και είχαμε γνωστοποιήσει σε όλους τις δράσεις του βονιτσιάνου ποιητή.


Οι περιεχόμενες πληροφορίες του πολεμικού ημερολόγιου είναι άγνωστες. Μας ενδιαφέρουν αλλά περισσότερο ενδιαφέρουν τους κατοίκους των περιοχών που αναφέρονται στο ημερολόγιο. Θα αρχίσουμε τις επαφές.

Χρόνια πολλά.

Με εκτίμηση

Ντίνος Στυλιανός

Για την Αμφικτιονία Ακαρνάνων

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Αντιπρόεδρος

Φίλιππος Ντόβας                                     Ντίνος Στυλιανός
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ