2022-12-28 09:32:30
Φωτογραφία για Δήλωση παραίτησης δημοτικών συμβούλων της Παράταξής μας, μελών  Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λευκάδας.
Δήλωση παραίτησης δημοτικών συμβούλων της Παράταξής μας, μελών Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λευκάδας.... Προς: Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής κ. Αν. Γαζή, Πρόεδρο Ε.Π.Ζ. κ. Σπ. Λύγδα

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χ. Καλό, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στ. Ρόκκο

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την από 12-12-2022 ανοιχτή επιστολή της Παράταξής μας, σας καλούσαμε:

Να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τις συγκεκριμένες επιτροπές, αφού ύστερα από την άμεσα εκτελεστή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι παράνομα συγκροτημένες, με κίνδυνο να ακυρωθούν αποφάσεις τους μετά από προσφυγή ή άσκηση ελέγχου νομιμότητας.

Σεβόμενοι τη συνταγματική τάξη να παραπέμπετε τα θέματα των επιτροπών στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, σε αναμονή των ρυθμίσεων του ΥΠ.ΕΣ που μόνο με την επαναφορά των διατάξεων του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι είναι δυνατόν να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.


Επίσης στη συνεδρίαση της 22ης Δεκεμβρίου 2022 σας επισημάναμε και πάλι το έλλειμμα δημοκρατίας, ζητώντας ξανά την παραπομπή θεμάτων των Επιτροπών αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνοντάς σας μάλιστα ότι αυτό πράττουν ήδη πολλοί δήμοι στη χώρα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε την πρότασή μας και ξεκάθαρα ταυτίστηκε για ακόμη μια φορά με τους θιασώτες της αντισυνταγματικής και απολυταρχικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης της ΝΔ. Μαζί του δυστυχώς συντάχθηκαν (σιωπηλά είναι αλήθεια) και στελέχη-μέλη της δημοτικής του αρχής.

Ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις οργάνων, που έχουν συγκροτηθεί παράνομα και τουλάχιστον μέχρις ότου αποκατασταθεί

η νόμιμη λειτουργία τους.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την παραίτησή μας από τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λευκάδας.

Όμως επειδή ως δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις των επιτροπών, παρακαλούμε να μας αποστέλλονται οι προσκλήσεις και οι εισηγήσεις των θεμάτων που θα συζητούνται σ' αυτές.

Λευκάδα: 28-12-2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι - Μέλη των Επιτροπών

Κων/νος Σέρβος: Τακτικό Μέλος Ο.Ε.

Κων/νος Δρακονταειδής: Αναπληρωματικό Μέλος Ο.Ε.

Θανάσης Περδικάρης: Τακτικό Μέλος Ε.Π.Ζ.

Χρήστος Γληγόρης: Αναπληρωματικό Μέλος Ε.Π.Ζ.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ