2023-01-04 12:28:29
Φωτογραφία για ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δυσβάσταχτη για το λαό η απόφαση διακοπής κυκλοφορίας του δρόμου Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα.

 



      Καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Γενάρη για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

Την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να «καταδικάσει σε αποκλεισμό το νησί της Λευκάδας», κλείνοντας για 6 ώρες κάθε μέρα τον δρόμο Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα, προκειμένου «να μην θιχτούν τα κέρδη της "ΑΚΤΩΡ ΑΕ"», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και πολλά σωματεία και φορείς του νησιού.



Καθημερινά από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. και από τις 3.30 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. θα γίνονται διακοπές λόγω της εκτέλεσης επικίνδυνων εργασιών στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αγ. Νικόλαος - Λευκάδα.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο. αυτή η κίνηση «δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους και κατοίκους της Λευκάδας και των γύρω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, αφού θα επηρεάσει τις καθημερινές μετακινήσεις και θα αυξήσει πολύ το κόστος τους».


Όλα αυτά συμβαίνουν «ώστε με τις πλάτες της κυβέρνησης να μην υλοποιηθεί η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου, της "ΑΚΤΩΡ ΑΕ" και της κυβέρνησης που επέβαλε στην εταιρία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, όπου με δική της ευθύνη έπρεπε να βρει τεχνικά εφικτή λύση», υπογραμμίζει το ΕΚ, το οποίο απαιτεί ο δρόμος να μείνει ανοικτός αλλά και να υλοποιήσει η «ΑΚΤΩΡ» την υποχρέωσή της για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Το ΕΚ καλεί και σε σύσκεψη - συζήτηση τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικροεπαγγελματίες, όλο το λαό της Λευκάδας για λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών, τη Δευτέρα 9 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης, σωματεία και φορείς συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο απαιτούν την εφαρμογή της σύμβασης του έργου που επιβάλει στην εταιρεία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων (διιαβάστε εδώ αναλυτικά).  

Μέχρι στιγμής το κείμενο υπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας- Βόνιτσας, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας-Βόνιτσας, Σύλλογος Εργαζόμενων στα Ξενοδοχεία, Εστιατόρια & Συναφή Επαγγέλματα Λευκάδας - Βόνιτσας, Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Λευκάδας, Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Λευκάδας «ΤΑΟΛ», Σωματείο ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, Σωματείο Μισθωτών Αυτοκινήτων Λευκάδας

Να μην υλοποιηθεί το κλείσιμο του δρόμου Αγ. Νικόλαος- Λευκάδα! Να παρθεί πίσω η απόφαση της κυβέρνησης!

Να υλοποιήσουν η κυβέρνηση και η εταιρία τη δέσμευση που έχουν υπογράψει στη σύμβαση του έργου!  

Οι συνδικαλιστικοί φορείς που προσυπογράφουμε το κείμενο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης για καθημερινές 6ωρες διακοπές (09:30-12:30 και 15:30-18:30) κάθε μέρα από τις 9-1-23 μέχρι τις 28-2-23, λόγω της εκτέλεσης επικίνδυνων εργασιών στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αγ. Νικόλαος- Λευκάδα.

Η συγκεκριμένη διακοπή της κυκλοφορίας θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία και γενικότερα. Θα επηρεάσει τους εργαζόμενους με τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς την εργασία ή και για άλλες υποχρεώσεις.

Η εναλλακτική διαδρομή, είναι πολύ μεγάλης απόστασης, δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μετακινήσεων, ούτε επιτρέπει την κίνηση μεγάλων οχημάτων και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και πιθανόν και επικίνδυνες καταστάσεις.

Ποιος θα πληρώσει τη μεγάλη αύξηση στο κόστος μετακίνησης για τους εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται καθημερινά από και προς τη Λευκάδα, κάνοντας ολόκληρο ταξίδι;

Όλα αυτά συμβαίνουν, ώστε με τις πλάτες της κυβέρνησης να μην υλοποιηθεί η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου, της «ΑΚΤΩΡ ΑΕ» και της κυβέρνησης που επέβαλε στην εταιρία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, όπου με δική της ευθύνη έπρεπε να βρει τεχνικά εφικτή λύση.

Για να μην θιχτούν τα κέρδη της «ΑΚΤΩΡ ΑΕ» θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες της Λευκάδας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ!

ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ΑΜΕΣΑ!--ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

    Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας    Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας- Βόνιτσας    Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας-Βόνιτσας    Σύλλογος Εργαζόμενων στα Ξενοδοχεία, Εστιατόρια & Συναφή Επαγγέλματα Λευκάδας- Βόνιτσας    Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Λευκάδας Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Λευκάδας «ΤΑΟΛ»    Σωματείο ΟΤΑ Ν. Λευκάδας    Σωματείο Μισθωτών Αυτοκινήτων Λευκάδας902.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ